Најновије

АСАД ШАЉЕ БРУТАЛАН ОДГОВОР! Неће Ердоган завртати славину сиријском народу!

Дамаск више нема стрпљења да толерише освајачке пориве Ердогана.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Сиријска влада је хитно послала цистерне са водом у Хасаку након што су турске снаге онемогућиле снабдевање водом скоро милион људи.

Сиријска влада је у петак послала мноштво цистерни пијаће воде за становнике Ал-Хасаке, у којој су поједине четврти биле без воде и до 20 дана.

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), сиријска влада је поставила неколико цистерни како би ублажила патње људи североисточне Сирије "што је резултат терора турских окупационих снага и њихових плац́еника који и даље врше злочин према више од милион цивила у Ал-Хасаки, девети дан заредом, не дајући воду народу."

Турске групе престале су са пумпањем воде са станице Алоук у близини града Рас ал-Ајна, који је тренутно под њиховом контролом.

Они су прекинули снабдевање водом Ал-Хасаке од 13. августа, док је неколико области у граду више дана патило без воде због лошег испумпавања.

Ситуација је постала невероватно тешка за народ Ал-Хасаке, јер је тренутна пандемија КОВИД-19, у комбинацији са горуц́ом вруц́ином, створила неиздрживу хуманитарну кризу у овом делу Сирије.

Милитанти које подржавају Турци су у два наврата за последња два месеца прекинули снабдевање водом становника Ал-Хасаке; то је навело сиријску војску да пошаље појачање у регион у припреми за потенцијалну операцију ако се то и даље буде дешавало.

Шта све може оклопни транспортер БТР-82! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА