Најновије

ФК Партизан напушта Фудбалски савез Србије

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да ће сви представници клуба у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије поднети оставке и даље бојкотовати њихов рад. На седници Одбора за хитна питања усвојен је низ захтева и наглашено је да ће у случају да они не буду испуњени, поднети кривичне пријаве против оних које сматра осумњиченим за кривично дело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије – договарање исхода такмичења.

Спорна утакмица (Фото: Јутјуб)

Клуб из Хумске огласио се саопштењем због дешавања на утакмици 6. кола Суперлиге против Војводине у Новом Саду, када се како наводе, десила "брутална крађа", због чега је Партизан заказао седницу Одбора за хитна питања.

"ФК Партизан је, након утакмице у Новом Саду, потпуно свестан питања Бертолда Брехта: 'У мрачна времена, хоће ли бити песме? Да, биће песме о мрачним временима.' У мрачна времена наш најбоље оцењени судија Јовановић покушава да се физички разрачуна са тренером Партизана, играчима Партизана који седе на клупи се обраћа са непоштовањем, уносећи им се у лице и унижавајући своју и њихову професију. У мрачна времена тај судија има двоструке аршине за исте лактове, види оно што не постоји, а не види оно што несумњиво постоји", наводи се у саопштењу клуба из Хумске.

"У мрачна времена тај судија једном другом клубу не сме да суди јер је тај други клуб то забранио након дербија у ком није шутнуо у оквир гола, али зато сме да се бахато и непрофесионално понаша према играчима и стручном штабу Партизана. У та иста мрачна времена, цео фудбалски савез је у служби само једног клуба, оног који, када коментарише судијске одлуке на утакмици на којој није учествовао, тај судија бива кажњен несуђењем у наредном колу, клуба, европског првака у досуђеним му пеналима, једином противнику увођењу ВАР технологије и страних судија у српски фудбал", стоји у саопштењу и додаје се:

"У мрачним временима, не постоји дискусија унутар институција Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије, јер ФК Партизан нема представника у Извршном одбору ФСС, а седнице Заједнице се не сазивају, упркос почетку нове сезоне."

Како истичу из Партизана, "све што се саопшти, у овим мрачним временима потпада под рад кафкијанске Дисциплинске комисије ФСС, која пресуђује по аутоматизму, наредбама и без било каквог правничког дигнитета."

"Тако нико не зна по ком критеријуму се делегирају судије, каква је њихова одговорност и одлучивање о њиховом статусу. Зато неке судије знају да су заштићене упркос непочинствима којима су бременити и подсмехују се правди и правичности, све у интересу само једног клуба и његове неутажене жеље да пре дербија обезбеди бодовну залиху будући да знамо шта му се на дербију дешава", додаје се да је, следствено свему овоме, ФК Партизан донео следеће одлуке:

"Сви представници ФК Партизан у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије ће поднети оставке и даље бојкотовати њихов рад: Милош Вазура, на место члана Скупштине ФСС, Милорад Николић, на место члана Скупштине ФСБ.

Затим Вања Радиновић, на место члана Омладинске комисије ФСС, Горан Арнаут, на место Комисије за развој фудбала ФСС, Светомир Танасковић, на место потпредседника Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије и на место члана Комисије за женски фудбал ФСС."

Друга одлука је да ФК Партизан захтева да се хитно утврди одговорност свих чланова Судијске комисије ФСС и санкционише њихов досадашњи рад, као и потпуно транспарентно и јавно делегирање судија по принципу дефинисања јасних и прецизно формулисаних критеријума избора.

"Избор судија се мора образложено учинити најмање три дана пред прву утакмицу првенственог кола. Најкасније два дана након завршетка првенственог кола, захтевамо да Судијска комисија јавно објави оцене свих судија које су судиле то коло као и евентуалне санкције у случају да се утврди да су судије својим грешкама оштетиле било који тим. Захтевамо од Судијске комисије да најзахтевније утакмице кола суде искључиво судије које су, до тог тренутка, најбоље оцењене за свој претходни рад, а не да клубови остану ускраћени за било какво сазнање по ком им је критеријуму делегиран одређени судија. ФК Партизан је уверен да је транспарентан рад Судијске комисије у интересу свих учесника у овом такмицењу", наводи се и објашњава следећа одлука.

"ФК Партизан надаље не признаје рад Дисциплинске комисије ФСС и поднеће захтев за оцену законитости и уставности Дисциплинског правилника ФСС. ФК Партизан најављује да ће, у случају оглушивања о све горе наведене захтеве, поднети кривичне пријаве против свих лица које сматра осумњиченим за кривично дело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије – договарање исхода такмичења", закључују се у саопштењу Партизана.

Ko ће бити ривали Црвене Звезде у борби за ЛШ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА