Најновије

Да ли је ово доказ да је истрага саботирана? Контић био у тужилаштву док га је МУП “тражио”

Иван Контић (30), који је осумњичен за зверско пребијање Новосађанина М. М. (28), боравио је у просторијама Основног тужилаштва у Новом Саду, само три дана пре него што је за њим расписана потрага и на интернету објављен снимак незапамћеног напада, тврди портал Нова.рс. Контић је тог дана дошао у тужилаштво како би због другог кривичног дела из 2018. уплатио новац у добротворне сврхе применом такозваног опортунитета. У том тренутку, тужилаштво није знало да се у њиховим просторијама налази особа одговорна за обрачун у Јеврејској улици, а с обзиром на то да је кривична пријава поднета неколико дана раније, поставља се питање да ли је и новосадска полиција делила исто незнање или је ово коначан доказ да је истрага у овом случају јасно саботирана.

Ломљење руку (Фото: Јутјуб)

Њихова свазнања, званично је потврдило и Основно тужилаштво у Новом Саду, које је напоменуло да у том тренутку није имало информацију да је Контић истовремено осумњичен за напад у Јеврејској.

- Тачно је да је дана 08.09.2020. године осумњичени Контић Иван заиста приступио у службене просторије овог тужилаштва, а у присуству браниоца, али самоиницијативно, без претходно упућеног позива, ради примене одредаба о одлагању кривичног гоњења поводом догађаја из 2018. године. Међутим, у том тренутку, од стране Полицијске управе у Новом Саду званично није био утврђен идентитет извршиоца кривичног дела учињеног дана 24.08.2020. године на штету М.М., те ово тужилаштво није имало, нити је технички могло имати сазнања да се у конкретном случају ради о истом лицу. Појашњавамо, интерном организацијом рада у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду, одређено је особље које искључиво поступа у предметима у којима се примењује институт одлагања кривичног гоњења и које, сходно томе, нема увида у друге предмете у којима се овај институт не примењује, па самим тим, објективно нису ни могли имати сазнања да постоје индиције да је Контић Иван учинилац и кривичног дела извршеног дана 24.08.2020. године на штету М.М., нити је податак о његовом идентитету био познат јавности у том тренутку - наведено је у саопоштењу Основног тужилаштва у Новом Саду.

Белоруски тим специјалаца неутралисао терористичку групу која је планирала оружани устанак. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА