Најновије

Рим је поново Новаков: Ђоковић после преокрета победио Шварцмана за 5. титулу и историју Мастерса

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић савладао је Дијега Шварцмана са 2:0 (7:5, 6:3) и освојио своју пету титулу у десетом финалу Мастерса у Риму, и то, после преокрета и уз нови рекорд.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Новак је од старта нервозно почео, слично као и у претходним мечевима на турниру. Са друге стране, Шварцман је повео освојеним гемом на свој сервис. На 40:40 Новак је имао прилику да дође до предности, али је промашио два дроп шота и дозволио ривалу да дође до предности коју је успео да увећа на 3:0 после новог брејка.

Били су то моменти у којима је Новак деловао непрепознатљиво, а на руку му није ишла ни киша која је падала. Судија није прекидао меч, нервоза Новака је расла што се и видело када је, у паузи, викао на свој тим у боксу и расправљао се са судијом.

Ипак, после 3:0, на терену је био потпуно нови Ђоковић. Везаним освојеним гемовима брзо је вратио два брејка, изједначио, да би потом и повео и „преломио“ Шварцмана за 7:5 и освојен сет.

У наставку, Шварцман је други сет започео као и први, брејком. Ипак, Новак није дозволио ново изненађење и моментално је узвратио. Од тог момента, обојица тенисера су освајала гемове на свој сервис, да би Новак преломио меч и на 4:3, направио кључни брејк, после којег је освојио и сет за титулу Рима.

Ток меча

II Сет

5:3 – Новак је у најбољем моменту направио брејк и сада сервира за титулу у Риму.

4:3 – Нема промене резултата после уводних брејкова. И један и други тенисер освајају поене на свој сервис.

3:2 – Шварцман је имао две брејк лопте, али је Новак успео да преокрене гем у своју корист и поново поведе на мечу.

1:1 – Новак је прво дозволио Шварцману да направи брејк, да би одмах одговорио Аргентинцу истом мером.

I Сет

7:5 -Брејк Ђоковића. Успео је Новак да преломи ривала и после 0:3, уз два везана брејка Шварцмана, пронађе ритам и узврати истом мером за освојени сет. 

6:5 – Новак води, Шварцман сервира за останак у мечу.

5:5 – Неизвесно је у 1, сету Рима. После убедљивог вођства

5:4 – Новак је у односу на почетак меча, у великој мери смањио број грешака и сигурном игром дошао до вођства.

4:3 – Други везани брејк Новака. Потпуно се смирио најбољи тенисер света и игра свој тенис. На терену делује да против Шварцмана игра потпуно други тенисер. После 0:3, сада је 4:3.

1:3 – Пробудио се Новак. Коначно је успео да преломи Шварцмана и дође до брејка.

0:3 – Нови брејк Шварцмана! Киша све више пада, са друге стране, Новак је све нервознији, а то користи Аргентинац. После новакових грешака долази до другог везаног брејка.

0:2 – Шварцман је повео поеном на свој сервис. На 40:40 Новак је имао прилику да дође до предности, али је промашио два дроп шота и дозволио ривалу да дође до поена. Уз то, киша је почела да пада у Риму.

0:1 – Брејк Шварцмана! Новак је изузетно нервозно ушао у меч и дозволио Шварцману да се разигра. После 40:40, Аргентинац је стекао самопоуздање, дошао до предности, а потом и до брејка. 

Уочи меча

У случају победе, Новак је у ситуацији да постане рекордер по броју освојених титула на Мастерс 1000 турнирима, јер тренутно са Надалом има по 35 босвојена мастерса, док је трећи Роџер Федерер са 28.

Уједно, Новак игра за пету титулу у „вечном граду“ где је последњи пут славио 2015. године.

Овај меч српски тенисер игра против 15. тенисера света који игра прво мастерс финале у каријери, а у досадашња 4 дуела Ђоковић је славио.

Ђоковић је на путу ка финалу савладао Каруса 2-0, Крајиновића 2-0, Кепфера 2-1 и Руда 2-0, док је Шварцман савладао Милмана 2-0, Хуркача 2-1, Надала 2-0 и Шаповалова 2-1.

Појавио се снимак који разоткрива фарсу око Новакове дисквалификације и њега можете погледати ОВДЕ. 

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА