Најновије

СВЕ ЈЕ ПОЗНАТО! Зна се тачан датум када ће Ђоковић срушити Федерера! Али, имам један услов!

Новак Ђоковић у понедељак је освојио мастерс у Риму и постао рекордер у броју освојених турнира из серије 1.000 са чак 36 пехара, а пао је још један рекорд.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Попео се Србин на друго место листе тенисера који су најдуже били на првом месту. Престигао је идола Пита Сампраса. Американац је сада трећи са 286 недеља на челу АТП листе, док је Ђоковић други са 287.

Лидер је Роџер Федерер. Швајцарац који има 20 највећих трофеја, три више од Новака, а један више од Рафе, провео је на првом месту АТП листе рекордних 310 недеља. Швајцарац се опоравља од повреде, а мале су шансе да ће поново да се врати на прво место. Тренутно је четврти, има 39 година и последњи пут је био "број 1" 18. јуна 2018. и то на недељу дана.

Ноле је у сјајној форми. После Рима сигурно је главни фаворит за освајање Ролан Гароса, а са новом гренд слем титулом само би повећао разлику у односу на Шпанца на АТП листи. 

Ноле је сигуран на првом месту до 9.новембра, а уколико буде наставио са сјајним партијама брзо ће свргнути Роџера. Под условом да Новак сачува прво место, 8. март 2021. постаће играч са највише недеља на првом месту АТП листе.

- Прво место на историјској листи је нешто што имам на видику и даћу све и најбоље од себе у наредном периоду да бих то остварио. Не могу да гледам предалеко и не знам шта ће године које долазе донети и мени и тенису као спорту, а и читавом свету - рекао је недавно Ђоковић. 

Нема сумње брзо ће наш ас надмашити Федерера и по броју гренд слем титула. Остаје жал са Њујорком, када су му украли шансу да се примакне ривалу на два гренд слема, али већ током 2021. године Ђоковић би могао да га надмаши. 

Погледајте ОВДЕ шта је Јокић радио Леброну! "Краљ" је немоћан пред Србином! 

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА