Најновије

ДИРЕКТНО У ЦЕНТАР ЏИХАДИСТА! Руски и сиријска ратна авијација у муњевитом нападу!

Руски и сиријски ратни авиони извели су у петак серију јаких напада на централну Сирију, гађајући неколико брлога који припадају терористичкој организацији Исламска држава (ИД).

Руски ратни авиони (Фото: Јутјуб)

Према извештајима из покрајине Хомс, мешавина руске и сиријске летелице извела је неколико удара на скровишта Исламске државе, што је резултирало уништавањем ових јазбина које је терористичка група користила за складиштење оружја и залиха.

Истовремено, Сиријска арапска војска (САА) и Националне одбрамбене снаге (НДФ) наставиле су патроле у ​​огромној пустињској области између Хомса, Ал Раке и Дејир Ез Зора, док су трагале за терористима Исламске државе широм области Бадије Ал Шам.

Исламска држава користи регион Бадија Ал Шам за покретање напада на Сиријску арапску војску и њихове савезнике у неколико наврата сваког месеца.

Ови чести напади подстакли су Дамаск да повећа војно присуство у централној и источној Сирији, упркос чињеници да ово нагомилавање трупа није мало учинило да заустави заседе и рације.

Извор из војске рекао је Ал Масдару да ће Исламска држава остати скривена у регији Бадија Ал Шам, све док војска не покрене масовну кампању користећи хиљаде војника да рашчисти сваку пећину коју користи терористичка група.

Амерички шпијунски авион кренуо према највећој руској бази! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА