Најновије

ВУЛИН БРАНИ ВУЧИЋА ОД КРИВОКАПИЋА: Сличност са Ђукановићем је разлог

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да му је драго што је кандидат за мандатара црногорске владе Здравко Кривокапић најавио да ће се извинити српском председнику Александру Вучићу и нагласио да Вучић и црногорски председник Мило Ђукановић немају никакве заједничке послове.

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

"У питању је потпуна глупост. Ђукановић и Вучић немају баш ништа заједничко, посебно немају никакве заједничке послове. Драго ми је да Кривокапић схватио своју грешку и да је више неће поновити", рекао је Вулин синоћ у емисији Хит твит на ТВ Пинк.

Он је додао да "некада људи када уђу у политику, поготову када дођу или треба да дођу на веома значајну функцију, а пре тога нису имали политичко или животно искуство које би могло да их припреми за тако нешто, врло лако реагују на тапшања силних амбасадора по леђима, који им говоре: "Ви сте баш ти, сви су Вас чекали, Ви сте донели светлост".

"Одједном Вам постане страшно важно шта странци мисле о вама и онда Вам врло лако и врло често потуре неку погрешну информацију и нешто што би требало да кажете или помислите, а није баш тако", оценио је Вулин.

Он је рекао да шта год да се деси у региону, крив је Вучић.

"Да ли је киша, да ли суша, да ли избори у Црној Гори, крив је Вучић. Он то добро и стоички носи и не дозвољава да се такви напади на њега одразе на односе између наших земаља. То говори о њему као државнику и као човеку", оценио је Вулин и истакао да Вучића нападају сваки дан из Хрватске и БиХ.

Вулин је нагласио да се Србија не меша у унутаршње послове Црне Горе и да само тражи од те земље да води рачуна о Србима у Црној Гори и да не буде непријатељ Србије.

Упитан да ли уопште Кирвокапић, када буде изабран за премијера, може да зове председника друге државе у посету, Вулин каже да може да зове председника Владе, али не државе.

Вулин је рекао и да не би поредио опозицију у Црној Гори са опозицијом у Србији.

"За разлику од њих (српске опозиције), нису палили Скупштину, издржали су да не крене насиље, а наша опозиција има само један програм", а то је против Вучића, навео је Вулин.

Чега се плаши црногорска војска, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА