Најновије

РАТНИ КОМАНДАНТ ДНР: Јерменија је требала да се спреми још пре последњег рата

Бивши министар одбране Доњецке Народне Републике Игор Гиркин (Стрелков) на страницама свог личног блога коментарише шта се дешава у Нагорно-Карабаху.

Игор Стрелков (Фото: РИА Новости)

Пише: Игор Гиркин (Стрелков)

Ништа суштински ново. Турско-азербејџанска коалиција наставља полако, али сигурно да истискује очајнички отпор јерменских јединица. Одлучујућа улога припада ваздухопловству. Пре свега, беспилотном.

Упркос великим (стварним) губицима и очигледним грешкама у тактици (масовни покрети напада пешадије и војне опреме у стилу Другог светског рата), због своје супериорности у напредном наоружању, Турци се релативно брзо пробијају на дугорочне одбрамбене положаје и уништавају новоподигнуте.

Констатујем:

1. Јермени су били потпуно неспремни за вођење истински модерног рата и нису узимали у обзир искуство не само модерних ратова, већ целокупну војну историју 20. века. Видео снимци јасно бележе стални пораз некамуфлираних оклопних возилаМ и артиљеријских система из ваздуха ... Шта, никоме није пало на памет да унапред предвиди очигледну вероватноћу потпуне непријатељске доминације у ваздуху?

У сличној ситуацији у Северној Кореји, за неколико недеља, ископано је на десетине километара подземних галерија, против којих су тотално надмоћне ваздухопловне снаге коалиције предвођене Сједињеним Државама биле немоћне.

Јермени нису имали године, већ деценије да граде такве структуре ... А на излазу - дубоки, али потпуно отворени одозго и демаскирани ровови и земунице (такође потпуно демаскирани) на основу ауто гума пуњених шутом из рушевина.

Господ Бог је лично морао да покрије из ваздуха? Или су рачунали на „руског Вању“? Ако сте рачунали на то, зашто је онда Пашињан изгласан захваљујући паролама „Бежи од Москаља“?

2. Квалитет контроле азербејџанских копнених снага је „знатно нижи од потребног“, отприлике на нивоу „Северног ветра“ који сам лично приметио 14. августа (када их је само потпуна неспособност украјинских војника спасила огромних и неоправданих губитака).

И само овај фактор сада помаже Јерменима: због „маховите“ тактике пешадије и моторизованих јединица „Турака“ успевају да „тактички поврате“ значајан део стратешки неизбежних успеха непријатеља.

Све то гледам и схватам да ће наши „Путин соколови, лавови и орлови“ у озбиљном сукобу скрупулозно поновити све грешке и глупости обе супротстављене стране - и у нападу и у одбрани - и бескорисно ставити огроман број најбољих на свету (потенцијално) војника и млађих команданата ... Само зато што им за то неће бити ништа …

Шта је стигло из Русије у Јерменију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА