Најновије

Анђус: Наместио ме мој пријатељ Александар Вучић

Суђење телевизијском водитељу Дејану Анђусу, који се терети да је од бизнисмена Милојице М. покушао да изнуди 30.000 евра, одржано је у Вишем суду у Београду, а оптужени новинар истакао је јуче да иза целе афере стоји председник државе Александар Вучић, са којим је својевремено био пријатељ.

Хапшење Анђуса (Фото: Јутјуб)

На данашњем претресу било је изношење завршних речи, а Анђус је искористио своје право да каже шта мисли и истакао да је јасно да је афера изнуда, а која се њему ставља на терет, политички монтирана и да иза ње стоји сам врх државе, односно председник Вучић.Рекао је да овде није било речи о изнуди и да је њему оштећени бизнисмен Милојица М. дуговао новац, као и да је он сам иницирао враћање пара.

“Под принудом Вучића, полиције и Безбедносно-информативне агенције (БИА) Мики је урадио ово што јесте. Они су њега отели, из поузданих извора знам да су га киднаповали припадници БИА, и присили на ово. Он је пристао да уради ово и да ме намести да би спасио своју главу. Политичка одлука је била да будем “ликвидиран””, рекао је Анђус.

Он је истакао и да је овај цео случај “тешка подметачина”.

“Милојица је све ово урадио по наредби Вучића. Ја сам крив што сам очигледно у својим емисијама зашао у политичке и опозиционе воде, што сам критиковао. Ја сам са Вучићем био пријатељ 30 година, он први зна да ја посебно презирем Српску напредну странку (СНС) и да су све моралне наказе прешле 2012. године у ту странку. Очекујем ослобађајућу пресуду, уколико се деси неправда бићу принуђен да изађем у јавност и испричам све детаље ове фарсе”, рекао је Анђус.

Са друге стране, његова адвокатица Весна Голубовић такође је затражила ослобађајућу пресуду. Она је истакла и да је јако занимљиво што се за случај њеног брањеника својевремено интересовао чак и министар унутрашњих послова и у јавности Анђуса означавао “рекеташем”, док толико интересовање није показао у поступцима за украдене бебе, убиство адвоката, паљење куће новинара и сличне.

Тужилаштво је остало при свом ставу и затражило да се Анђус осуди по закону, јер је, како је навео тужилац, током поступка доказано да је починио кривично дело које му се ставља на терет.

Подсетимо, познати водитељ Дејан Анђус ухапшен је 30. јуна 2017. године приликом преузимања беле коверте са новцем. Како су медији тада наводили, полицајци су код Анђуса, осим коверте с новцем, пронашли и мобилни телефон са којег је оштећеном у овом поступку слао претеће СМС поруке, како би од њега изнудио 30.000 евра. Водитељ је у више наврата истицао да му је цела афера намештена.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА