Најновије

НОВА УДАРНА ПЕСНИЦА РЕЖИМА? СРБИЈА ДОБИЈА КОВИД РЕДАРЕ! Одлука кризног штаба: Одговорна особа за спровођење епидемиолошких мера

На седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва Републике Србије од заразне болести ковид 19, између осталог, донесена је и одлука да од данас сваки услужни објекат мора да има одговорну особу за спровођење епидемиолошких мера.

Илустрација (Фото: pixabay)

Њихово радно време остаје до 23 сата, као и до сада, али су прописане стриктне мере - обавезно је да се уђе са маском, коју је могуће скинути када се седи за столом, али уколико се иде у тоалет или се напушта ресторан, маска поново треба да се носи.

Ковид редари ће бити обавезни у свим пословним, услужним просторима који имају више од два запослена.

“Могуће је да особама, које су на радном месту, а које су иначе савесне и одговорне, у неком тренутку попусти пажња. Управо због тога је потребна контрола и за то ће бити задужен редар, рекла је проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, епидемиолог и заменик директора Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” на данашњој конференцији за медије.

Она је објаснила да се то на пример, не односи на киоске, или просторе где је један запослени, већ на све објекте које имају више од двоје запослених.

“Не треба мере да посматамо са аспекта кажњавања, већ да нам донесу корист”, рекла је она.

На данашњој седници Кризног штаба одлучено је и да радно време угоститељских објеката остане до 23 сата. Обавезно је да се уђе са маском. За столом она може да се скине.

Још једно писмо Приштини од ЕУ, више о томе ОВДЕ!

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА