Најновије

"ИМАТЕ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКЕ ФАНТАЗИЈЕ ОД СИРИЈЕ ДО ЛИБИЈЕ!": Премијер једне државе жестоко ударио на Ердогана!

Након самита Кипар-Египат-Грчка у Никозији, грчки премијер Кириакос Мицотакис оптужио је Турску да крши међународно право и оценио да Анкара има "империјалистичке фантазије".

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Јутјуб/Пpавда)

- Анкара има империјалистичке фантазије и покушава да их реализује ратоборним понашањем од Сирије до Либије, од Сомалије до Кипра, од Егеја до Кавказа. Све наведено прати низ једностраних провокација праћених екстремистичком, чак често непријатељском реториком. Сагласни смо да таквим понашање Турска очигледно крши међународно право, доводи у питање спровођење међународних уговора и паралелно подрива регионалну безбедности, често кршећи одлуке Савета безбедности УН и ЕУ - изјавио је Мицотакис током заједничке конференције за новинаре по завршетку 8. самита Кипар-Египат-Грчка одржаног у Никозији.

Он је такође оценио да само либијски народ може да пронађе политичко решење за грађански рат у својој земљи, без присуства странаца на њиховој територији, подвлачећи да је Грчка спремна да допринесе мирној будућности Либије.

Премијер Мицотакис се осврнуо на споразум Грчке и Албаније и истакао да "Грчка у пракси доказује да Балкан и Источни Медитеран могу постати региони мира и стабилности уколико се буду поштовали закони".

Он је закључио да и Турској припада природно место у овом суседству сарадње, уколико то буде желела, али под условом да може да следи иста правила и начела добросуседских односа и поштовања међународног права.

На крају Мицотакис се осврнуо на сусрет који је имао са председником Кипра Никосом Анастасиадисом, потврдивши сарадњу између две земље и сагласност о питањима везаним за Европску унију.

Објављени детаљи разговора Вучића и Медведева! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА