Најновије

ЕКСПЕРТСКА ВЛАДА У ЦРНОЈ ГОРИ НЕЋЕ УСПЕТИ: Ево шта ће експерти и нестраначке личности урадити

Функционер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић обратио се политичкој и експертској јавности, наводећи да су избори завршени и самим тим изборна кампања треба да престане.

Победници и поражени (Фото: Председништво Црне Горе)

“Овде се ради о судбини државе и народа. Понављаћу ово колико год треба пута, а понављам још једном и то да нам не треба вођа – ни један од старих или нових политичара, него слобода и суштинска демократија јер је никада до сада нисмо имали“, навео је Даниловић у свом обраћању.

УЦГ, каже, није уплашена због јавног неразумевања на релацији политички конституенти коалиције ЗБЦГ – мандатар Кривокапић или, прецизније, његов медијско-саветнички тим.

„Нисмо ни уплашени, ни забринути али смо разочарани због нашег заједничког багртања у плићаку. Искрено препоручујем нашем мандатару, овога пута и јавно, након што сам то, очигледно неуспешно лично радио, да обузда сваког саветника који верује да је јавно препуцавање од користи њему и његовом политичком ауторитету“, рекао је Даниловић.

Према његовим речима, састављати прву демократску Владу у историји Црне Горе велика је част и то нико од нас не сме заборавити.

„То што је тешко, што изгледа као немогућа мисија, само треба да нас уозбиљи до крајњих граница. Овде се више не ради о нама и политичким каријерама, ради се о судбини државе и народа. Било би сумњиво и злокобно да се лидери држе по страни и да их не интересује влада. Био би то знак да постоји план за тихо рушење мандатара и изборне воље гласача, овако, став појединих политичких првака да хоће у владу није непристојна наметљивост него потреба да преузму одговорност“, истакао је Даниловић.

Влада без политичара, каже он, и то само из највећег победничког блока, неће се прославити.

„Влади која треба да промени Црну Гору, да удари на вишедеценијску спрегу криминала, извршне и судске власти, требају јака политичка леђа. Тај крваво опасан посао не могу одрадити експерти, нарочито не ако су наметнути на силу и мимо воље оних који имају две трећине победничких мандата. Чињеница да нам је мандатар-будући председник Владе, нестраначка личност, те да су макар два или три ресора већ намењена такође нестраначким личностима, представља велики успех – у региону није било бољих примера. Ове изборе заиста нису добили само политичари, напротив, али су их још мање добили они за које први пут чујемо када се распоређују ресори. Ако смо једни другима ваљали и једни других се нисмо стидели током кампање онда ничега доследног нема у садашњем медијском ратовању и заузимању бусија“, каже Даниловић.

Влада се, каже, не саставља на даљину, мејловима и преписком.

„Влада се не саставља тако што нам се укључују чланови фамилија у јавну агитацију и прљаво спиновање. Свако има право да брани и тату и маму и брата и сестру али нас има много који смо ужасно алергични на свако породичење државне политике. Док има и једног, а знам да има, слободног човека, посланика у Скупштини, обећавамо јавно да то неће проћи никад више. Сада не можемо добити идеалну владу. Добићемо најбољу могућу“, уверен је Даниловић.

Многи од нас политичара очигледно нисмо популарни колико мислимо и смена генерација је неизбежна, рекао је Даниловић.

„Експерти и нестраначке личности већ сутра добијају шансу и биће у прилици да направе своје политичке понуде. До тада морамо радити заједно. Морамо радити и не правити проблеме тамо где их нема. Измишљати их и додавати на ове постојеће представља жалосно бежање од реалности, а то не раде ни прави експерти, ни прави политичари“, закључио је Даниловић.

Од кога Србија набавља вакцине против ковида 19, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА