Најновије

ТУРСКИ ДИКТАТОР ПОТПУНО ПОЛУДЕО! Ердоган ударио на Русе! Ово је озбиљна оптужба!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган оптужио је руске оружане снаге за покретање напада на место Слободне сиријске војске (ТФСА) коју подржавају Турци, рекавши да то указује на неспремност Москве за мир.

Реџеп Тајип Ердоган. (Фото: Јутјуб)

У парламентарном говору у Анкари у среду, Ердоган је рекао, „Руски напад на центар за обуку Слободне сиријске војске у Идлибу указује на неспремност да ce постигне трајни мир“.

Према теренском извору у покрајини Латакија, процењено је да је укупан број мртвих и рањених у редовима милитаната које подржава Турска износио око 200.

Руске ваздушно-космичке снаге извеле су разорни напад на камп за обуку Фаилак Ал-Шам у селу Салкин у северном Идлибу, подударајући се са још једним снажним ударом на места за шверц нафте у близини турске границе 48 сати раније.

Идлиб је једина регија у Сирији која великим делом остаје у рукама наоружаних група.

Године 2017.  тамо је успостављена зона деескалације, у коју су пребачени милитанти, који су одбили да одложе оружје у источном предграђу Гута у Дамаску и јужним регионима земље.

На територији покрајине налазе се осматрачнице турске војске, а према договорима између руског председника Владимира Путина и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, који су постигнути 5. марта у Москви, војске две земље спроводе заједничке патроле у Идлиб.

Руска и сиријска авијација кренуле у жесток напад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА