Најновије

ТУГА ДО НЕБА: Преминуо митрополит Амфилохије

У петак 30. октобра 2020 године у 8:20 часова, у Клиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

Амфилохије (Фото: Митрополија)

Амфилохију је 6. октобра дијагностификован коронавирус, када је и примљен у Клинички центар Црне Горе.

Његово здравствено стање се у међувремену поправило, а 20. октобра резултати рађених тестова су показали да је негативан на коронавирус.

Међутим, ситуација се нагло погоршала јуче, када је примијећено отежано дисање.

"У петак 30. октобра 2020. године у 8:20 часова, у Клиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије. О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавијештена. Вјечан спомен и Царство Небеско", саопштено је из Митрополије.

Начелница пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горе, др Јелена Боровинић Бојовић, касно синоћ је појаснила да је до наглог погоршања Амфиловијевог здравља дошло због развијања пнеумомедиастинума као посљедице обостране дифузне упале плућа узроковане коронавирусом, као и посљедицом дуготрајне оксигене терапије.

Она је тада казала да је Амфилохијево стање озбиљно, и да је након урађеног скенера плућа и плућних артерија и напредовања респираторне инсуфициенције интубиран и постављен на мод инвазивне вентилације.

Руска војска ушла у Јерменију и испоручила 142 тоне мистериозног терета. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА