Најновије

ЗНАО ЈЕ ДА ЈЕ КРАЈ: "Предосећао је, тражио је да га исповедим"

У литургијској беседи након читања Јеванђеља беседио је умировљени Владика Атанасије Јевтић, који је казао да је Митрополит Амфилохије, који му је брат од детињства, са којим је живео, служио и монаховао, сведок васкрсења:

Митрополит Амфилохије. (Фото: Јутјуб/Правда)

– Пре неколико дана, долазећи са Косова, посјетио сам Митрополита у болници, он је затражио да га исповиједим, а ја сам затражио да он мене исповиједи, и тако смо се међусобно један другом исповиједили, опростили. Очигледно да је он предосјећао и зато је хтио да се исповиједи. Он је био спреман за пут, али браћо и сестре и драга децо, сав пут његов је био пут Христа. Рођен је на Христов дан рођења, зато је понио његово име Ристо и носио га је, а свети оци тако и кажу да је циљ хришћанског живота да прођемо све стадијуме Христовога живота и он је то учинио.

Како је казао Преосвећени владика Атанасије Митрополит је био сведок васкрсења Христовога и то је његов живот:

– Показује се да је он већ био спреман за то, предосјећао је очигледно и има још других доказа, али ово што је мени рекао да се исповиједим јер идем Богу на Суд и тако је урадио. Нека му је благословен пут којим иде, и душа и тијело, и захвалност. Исто тако захвалност нашем Светом Луки Јеванђелисту и Светом Петру Митрополиту Чудотворцу Цетињскоме што су га узели данас у његову дружбу и тако ћемо имати троструки празник да славимо. Радјумо се васкрсењу, он је свједок васкрсења!

Зашто Бугарска блокира Северну Македонију на путу ка ЕУ? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА