Најновије

ВУЋИЋ ИЗМЕЂУ ТРАМПА, МЕРКЕЛ И ПУТИНА: Честитке Бајдену

Честитаћу Бајдену победу, верујем да би за Србију, због питања Косова, било боље да је победио Трамп, рекао је вечерас председник Александар Вучић новинарима.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Нападају га каже што је хвалио Трампа, али, неће одустати од тога, а уверен је да ти напади долазе из удворичког и улизичког манира.

"Никада ништа ружно нисам рекао о Бајдену, иако га познајем боље од Трампа. Видео сам се са њима четири или пет пута, са Трампом једва два пута. Рекао сам и мислим и вечерас да је за Србију било боље да је Трамп победио. Али, нећу говорити лоше о Бајдену, трудићу се да имамо што бољу сарадњу", рекао је Вучић. Он је у том контексту рекао да се никога не боји, да се брине за Србију, да постоји нешто што је част и морал, а што није познато "мишевима" у политици.

Србију ће, истиче, оставити победничку, а не улизичку и удворичку.

"Чега ја да се плашим? Све што сам хтео да урадим биће завршено до марта, априла 2022. године, или ће бар бити започето. Знам да сам много тога оставио за собом, а пре свега независну И стабилну земљу, а не улизивачку И полтронску. Ја да се улизујем некој амбасади овде нећу, вас срам било", поручио је он.
Бајдену ће сутра и званично честитати, али ће се и захвалити Доналду Трампу и његовим људима на томе што су хтели да чују и саслушају Србију.

Вучић је, у изјави новинарима, рекао да иначе боље познаје Бајдена од Трампа, јер је са њим имао много више сусрета, али је додао да ће свакако бити за Србију теже.

"Ако хоћете да сарађујете са неким, иако није мали миш који вам се улизује после објаве вести о изборној победи, добродошли сте у Србију. Ако нећете, шта да радимо. Цена тога, да је платим, је мала у поређењу са чувањем образа. Сачекаћу ујутро и упутити честитку, јер не могу да будем међу првих 50 белосветских... разумели сте. Много сам матор за то, сувише поносан, и сувише лепу И поноситу земљу водим”, нагласио је он.
Вучић је казао да је слушао критике на свој рачун због подршке Трампу, рекавши да су ти који га нападају они којима морал И част нису позната категорија.

"Кажу "хвалио си Трампа"...Да, и шта? Мисле да ћу да одустанем од тога? Мислите ли да се плашим било кога на свету? Плашим се Бога, своје деце да немају погрешан суд о мени и никога више. Никада о Бајдену нисам рекао ниједну ружну реч, јер њега познајем више од Трампа. Био сам са Бајденом четири, пет пута, са Трампом једва два пута. Сећате се да сам пре три дана рекао да ће вероватно Бајден да победи, и да мислим да би било за Србију боље да Трамп победи. Исто мислим и вечерас. Хоћете да ме натерате да се увлачим Бајдену? Честитаћу му и рећи да честитам успех“, нагласио је он.

Додао је да ће се захвалити Трампу и свим његовим сарадницима на свему што су урадили, указујући да је разлика између њега и других што се он труди да има "леђа“ и што чува Србију као суверену земљу.
"Овде не можете троје њих да нађете који су били за Бајдена. Трудио сам се да будем поштен, прибран, пристојан, а моји лични односи су са Бајденом бољи него са Трампом, али, лакше би било са Трампом, јер није учетсвовао у бомбардовању Србије", рекао је он.

Упитао је критичаре да ли се радују што ће Србији бити теже, јер се надају да ће се дочепати власти и пљачкати Србију.
Вучић је казао да је он обичан српски човек, поносан на свој род и земљу, као и да неће да се улизује никоме.
"Нисам се улизивао када је Бајден долазио у Србију, а био је тада веома моћан. Честитам и то је то. Надам се да ћемо имати боље и нормалне односе", истакоа је он.

Истакао је да није мали миш као неки који побегну док си рекао кекс када се објаве избори резултати, већ да се разликује јер има срца мало више од њих па ће се захвалити и Кушнеру, Болеру, Иванки Трамп, Гренелу, Обрајану за фантастичан посао који су урадили, иако су вршили притисак на њега да призна Косово, али су хтели да чују и саслушају Србију, што неће заборавити.
"Нећу да пљујем по Трампу, као што нећу да пљујем Меркел и Путина", закључио је он.

Нисам богатији ни за динар од 2012. године

Поводом изјаве Бојана Пајтића да су све афере од Јовањице до Крушика обележене трагом СНС и високо профитним пословима, Вучић је рекао да за разлику од Пајтића и оних који су пре били на власти он ни за један динар није богатији од 2012. године.

"Ко је из СНС уплетен у Јовањицу? То сте измишљали и лагали сваки дан. Срам вас било лажови једни", поручио је Вучић додајући да нема проблем да то јавно каже.

Вучић је рекао да је управо ова власт ухапсила оне који су били уплетени у аферу Јовањица.

Ми смо то урадили, а не неко други, нагласио је председник Србије.

"Ако једна дан слажу и сто пута понављају, мисле да ће то да постане истина", додао је Вучић.

Каже да је бивша власт, за разлику од садашње, била корумпирана и да су постављали на разне функције, не само своје жене, већ и тетке и стрине и постали десет пута богатији него што су били.

Чућете ускоро и за колико су постали богатији, додао је Вучић.

"Ја нисам богатији ни за динар од 2012. године, а то је зато што се борим за ову земљу и што нећу да одустанем и нећу да престанем да се супротстављам онима који су најгори у овој земљи. Нисам их се плашио ни када су окружили Председништво нити бежао. Не знам где је наводно тај тајни излаз. Они сигурно да знају пошто има савест није била чиста пошто су покрали народ".

Вучић је додао да се он поноси свим што је урадио, сваком фабрикм, мостом, аутопутем, болницом и свим другим што је изграђено у Србији.

Живим за овај народ и ову земљу и у томе се разликујемо, додао је Вучић.

Хтео сам да спасем Србе, и сада све чинимо

Олује против српског народа више неће бити, ма где да живи, поновио је вечерас председник Србије Александар Вучић упитан да ли после хапшења Хашима Тачија и Кадрија Весељија постоји могућност нових насиља косовских Албанаца према Србима.

Он је новинарима рекао да је забринут за Србе са Косова и Метохије, али да Србија чини све што може и сама, као и преко међународног фактора, да се наш народ сачува.

Рекао је и да не зна каква ће пресуда бити за Весељија и Тачија у Хагу, али сматра да Србима неће бити лакше.

"Плашим се већих проблема, а сви они који су починили злочине морају за њих да одговарају", казао је Вучић.

Рекао је да ће за нас бити проблема и тешкоћа, али да Срби са КиМ све знају.

"Можете овде у Београду некога да преварите, а Србе са КиМ не можете. Они су зато и дали огромну подршку Српској листи, јер знају ко се бори за њих", рекао је Вучић.

Поводом тврдњи Двери и Млађана Ђорђевића да је од раније имао договоре са косовским Албанцима, и да су они пропали подизањем оптужница, Вучић је истакао да он није тај који бира албанске представнике.

"Немојте да ми држите предавања, осам година слушам придике лажова који се представљају као Обилићи, а мали су мишеви, иако причају да су велики јунаци", поручио је Вучић.

Он је рекао да су се они много раније састајали у Бечу са Тачијем, и да је он и тада знао да је Тачи злочинац.

"Ја сам знао све време, али сам хтео да спасем Србе на КИМ, да преговарам и одговорност преузмем на себе. Успео сам делимично, док су они палили амбасаде, одржавали молебане, дозволили независност Косова", указао је Вучић.

Истакао је да је за њихово време 85 земаља признало тзв. Косово, а за време, како је казао, "Бранковића-Вучића" је 18 земаља повукло признање.

Рекао је и да треба да се стиде они који се тако понашају према својој земљи и истакао да протестују сами против себе, јер ништа за Србију нису урадили.

"Хоћете да укинете болнице, фабрике... ,, све срушите", упитао је Вучић и рекао да се није никада пласио нити ће их се уплашити.

"Најпоштеније водим ову земљу, Србија је прва у Европи", поручио је.

Како је руски Савет Федерације коментарисао америчке изборе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА