Најновије

БАЈДЕНУ ОДУЗЕТО 20 ЕЛЕКТОРСКИХ ГЛАСОВА! Пожурио са проглашењем победе

Од прелиминарног резултата Џоа Бајдена, одузето је 20 изборних гласова и "одузета" му је победа на америчким председничким изборима. Демократски кандидат сада има 259 гласова, 11 мање него што је потребно за победу, према агрегатору политичких анкета RealClearPolitics.

Амерички избори (Илустрација: Pixabay)

Према интерактивној прорачунској табели на веб страници портала, од Бајденовог прелиминарног резултата одузето је 20 електорских гласова у Пенсилванији. Истовремено, његов противкандидат, актуелни амерички председник Доналд Трамп, до сада има 214 гласова.

Тако се Пенсилванија придружила Аризони, Аљасци, Џорџији и Северној Каролини, за које се сматра да су „осцилирајуће“ државе. Тренутно Пенсилванија има 97 одсто пребројаних гласова, Бајден задржава вођство са 49,8 одсто и Трамп са 49,1 одсто гласова.

Трампов тим већ је покренуо тужбе у Аризони и Пенсилванији да би доказало „изборну превару“. Изјаве су се односиле на неправилности у бројању гласачких листића предатих поштом. Према Трамповим речима, принципи транспарентности нису поштовани при таквом гласању.

Демократа Џо Бајден прогласио се изабраним за председника Сједињених Држава 7. новембра. Према различитим проценама, добио је од 273 до 290 електорских гласова од потребних 270. Трамп је одговорио рекавши да се његовом ривалу жури да се назове новим лидером.

Како је Трамп победио у Северној Каролини, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА