Најновије

КРИВОКАПИЋ УБЕЂЕН: Када коначно можемо да очекујемо нову владу?

Мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић изјавио је да је убеђен да ће Влада бити изгласана 2. децембра, а да га забрињава једино то што је временски период дужи од онога што грађани очекују.

Здравко Кривокапић (Фото: Јутјуб)

"Ја сам рекао да ћу до 8. новембра извршити своје обавезе и ја сам то и урадио. Имамо експертску Владу, ја сам испоштовао све рокове, а сада је то на парламенту", рекао је Кривокапић на ТВ Вијести.

Рекао је и да у предложеној Влади нема ниједног политичара.

Кривокапић је коментарисао и оставку кандидата за министра унутрашњих послова Николе Терзића.

"Политичар је онај који се посветио професионално својим активностима, ја сам водио рачуна да ниједан са листе министара се не налази на листи која је била листа посланика. Ја не посједујем базе података и нисам могао да улазим у такву суштину," додао је.

На питање ко ће добити ресор МУП-а, након што је Терзић одустао, Кривокапић је одговорио да разговора са три кандидата, али да о томе не може још да говори.

На питање да ли је Дритан Абазовић дефинтивно његово решење за министра одбране, он је рекао да "не жели директно да одговори".

"Знам шта сам предложио. Разлог лежи у чињеници што сматрам да је то часно, поштено и правично и са најбољим намјерама. То је за мене била најбоља мјера да покушам да дођемо до консензуса", рекао је Кривокапић.

Кривокапић је рекао да када би основао партију да би опредељење странке било грађанско демохришчанско.

"Кад бих основао партију она би била тог профила. Немам намјеру да оснујем партију и нећу је основати", рекао је Кривокапић.

Каже да је уобичајено  да вас неко не критикује 100 дана. "Мислим да је природно да ту владу 200 дана нико не критикује. Пројектујемо да радимо четири године, колико ће бити не оптерећујемо се тиме", појаснио је Кривокапић.

Одговарајући на питање ко је донео одлуку да он предводи листу Коалиције за будућност Црне Горе, Кривокапић је појаснио да није био политички активан и да се није дружио са политичарима, те да се тренутак који је преломио десио после окрулог стола који је организовала НВО Не дамо Црну Гору.

"Тада је прихваћено да три до пет професора предводе ту листи, на крају сам остао сам. Дан данас самујем", рекао је Кривокапић.

"Никаквог уцјењивања од цркве није било", рекао је Кривокапић.

Како је српска привреда завршила на респиратору, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Вијести/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА