Најновије

"ХОЛИВУДСКИ СЦЕНАРИО" Техеран одбацио тврдње да су израелски оперативци убили заменика команданта „Ал-Каиде“ у Ирану

Иран је одбацио извјештај да су израелски оперативци на његовој територији убили заменика команданта "Ал-Каиде", назвавши ту причу измишљотином коју користе САД и Израел како би избегли одговорност за властите везе са терористичком групом.

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

Њујорк тајмс је објавио да су у Ирану у августу израелски атентатори убили заменика команданта Ал-Каиде. Операција је била у тајности до ове недеље. Лист наводи да је операција изведена на захтев Сједињених Америчкиох Држава.

Данас је Министарство спољних послова Ирана описало причу као неутемељену, те саопштило да на иранском тлу није било "терориста" Ал-Каиде.

„С времена на време, Вашингтон и Тел Авив покушавају везати Иран за такве групе лажући и пуштајући лажне информације у медије како би избегли одговорност за криминалне активности ове групе и других терористичких група у региону“, саопштио је портпарол Министарства Саид Хатибзадех. Позвао је америчке медије „да не следе холивудске сценарије америчких и ционистичких власти“.

Према Њујорк тајмсу, који се позвао на неименоване изворе, Абдулаха Ахмеда Абдулаха, званог Абу Мухамад ал-Масри, наводно су 7. августа заједно са ћерком Мириам убила два израелска атентатора возећи се на мотоциклу.

Абдулах и његова ћерка наводно су живели слободно у Техерану од 2015. године, након што су пуштени из иранског затвора у оквиру размене затвореника са терористичком групом. ФБИ је трагала за претпостављеним командантом Ал-Каиде због наводног учешћа у бомбашком нападу на америчке амбасаде у Дар ес Саламу у Танзанији и Наиробију у Кенији.

Бил Гејтс жели да вакцина против короне стигне у ове земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА