Најновије

МИСТЕРИОЗНЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ ПОТРЕСЛЕ ГРАД! Не зна се шта је узрок! (ФОТО)

Током ноћних часова 13. новембра, чуле су се две снажне експлозије над северним градом Рака, који контролишу Сиријске демократске снаге које подржавају САД.

Експлозије. (Фото: Сана)

Експлозије су разбиле прозоре на бројним кућама и продавницама у центру града Рака. Међутим, није било повређених цивила.

Опозициони извори тврде да су експлозије изазвали ратни авиони коалиције предвођене САД-ом, који су лансирали ракете док су прелетали град Рака. Ракете су наводно погодиле положаје иранских снага у јужној Раки.

После експлозија, мештани су пронашли гелере у различитим деловима града. Ово даље потврђује да експлозије нису резултат лансирања пројектила коалиције предвођене САД-ом.

Неки стручњаци су нагађали да су експлозије изазвале ракете ваздух-ваздух које су сиријски или руски ратни авиони испалили на непријатељске беспилотне летелице које су ишле ка областима под контролом владе.

Раније ове године забележене су сличне експлозије у областима које су Турци окупирали у северном Алепу и северозападном региону Велики Идлиб. То указује на то да су руске ваздушно-космичке снаге и сиријско арапско ратно ваздухопловство заиста одговорне за мистериозне експлозије изнад Раке.

Бил Гејтс жели да вакцина против короне стигне у ове земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА