Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ МОСКВА: Споразум о отвореном небу губи на одрживости након повлачења Америке!

Кремљ жали због тога што су се САД повукле из Споразума о отвореном небу, јер без учестовавања америчке стране документ губи на одрживости, саопштио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Амерички авиони. (Фото: pixabay. com)

"Ми верујемо да споразум представља важно средство за изградњу међусобног поверења и за одржавање наоружања под контролом", рекао је Песков, пренео је ТАСС.

Он је подсетио да је Русија још од самог почетка, када су САД најавиле повлачење из споразума, упозорила на негативне последице овог потеза.

Вашингтон је у суботу формално потврдио да се САД повлаче из Споразума о отвореном небу. 

Одлазећи амерички председник Доналд Трамп је 21. маја саопштио да САД намеравају да се повуку из Споразума о отвореном небу.

Споразум потписницама омогућава да могу да лете изнад територије било које друге потписнице како би надгледале војне активности. Америчка страна је оптужила Русију да је прекршила одредбе споразума, које је Москва негирала.

Новоизабрани председник САД Џо Бајден је повлачење из споразума оценио као чин кратковидости. Он је рекао да ће овај потез створити тензије између Русије и западних земаља и увећати шансе за избијање конфликта.

Борељ проговорио о размени територија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА