Најновије

НЕПРИЈАТЕЉ КРЕНУО У ОФАНЗИВУ! Турска војска не престаје да врши терор у Сирији!

Турске оружане снаге и њихови савезнички милитанти покренули су у среду неколико напада широм северног дела Сирије, што је навело Сиријске демократске снаге (СДФ) да одговоре на ова ничим изазвана непријатељства.

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

Према теренском извору у губернији Ал-Хасака, турске оружане снаге и њихови савезнички милитанти лансирали су неколико артиљеријских граната и ракета према селу Тал Тамр, што је касније праћено снажном паљбом трупа Слободне сиријске војске (ФСА) које су гађале борци СДФ у близини стратешког подручја Абу Расин.

Сиријске демократске снаге одговориле су на овај напад покретањем брзог контранапада да одбаце милитанте које подржавају Турци, што се показало успешним када су потоњи пребацили своје трупе назад.

У међувремену, на фронту Манбиј, милитанти подржани од Турске наставили су са кршењем примирја лансирањем одређеног броја артиљеријских граната према трупама Војног савета Манбија. Није било потврде о међусобној размени непријатељстава.

На северу Ал-Рака, турске оружане снаге напале су село 'Аин' Иса обиљем пројектила и артиљерије, праћено неколико летача са својим дроновима.

Турске оружане снаге и њихови савезнички милитанти недавно су појачали нападе источно од Еуфрата, упркос текућем споразуму о прекиду ватре који забрањује та непријатељства.

Ескалација турских оружаних снага подудара се и са повратком њихових савезничких сиријских плаћеника, који су провели два месеца у региону Карабаха борећи се са јерменским снагама у име Азербејџана.

Асад добио великог савезника, Дамаск има нови план! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА