Најновије

Daily Mail: Наваљни отрован у Србији

Британски таблоид Daily Mail желео је да „добије на публицитету“ за вест о „другом тровању“ Наваљног, али су на крају новинари ове публикације испали смешни, јер су помешали Сибир са Србијом. „ПолитРуссиа“ је специјално за своје читаоце пренео информацију о овом фијаску који су изнели у јавност лондонски новинари.

Наваљни (Фото: РИА)

„Претпоставља се да је друга доза смртоносног нервног агенса „Новичок“ дата главном критичару Владимира Путина (Наваљном – прим. ред.) када је већ био у коми, након напада у Србији“, написао је Daily Mail.

„Верује се да су они који су отровали Наваљног добили приступ ка хотелској соби у којој је он живео у Томску, у Србији, пре него што ће одлетели за Москву.

Читаоци таблоида одмах су указали новинарима на њихову грешку.

„Србија, Сибир – ова два назива стално мешају једно с другим, па више није важно“, замерио је британским новинарима један читалац.

„Томск, Србија – колико често се ова два имена мешају више није важно. Сада ја аутоматски читам Сибир “, сложио се други коментатор.Остали коментатори скренули су пажњу на још једну недоследност. Новинари говоре о смртоносном нервном агенсу, док је Наваљни, који је, према Британцима, два пута отрован, остао жив.

„То мало говори о Новичоку – једном од најсмртоноснијих нервних агенаса на свету, према мишљењу „ стручњака“. Или је у питању то, или то није био „Новичок“, пише један енглески интернет корисник.

Прве новине које су писале о поновном „тровању“ Алексеја Наваљног био је The Sunday Times. Управо су се новинари из овог медија позвали на „изворе“ у британским обавештајним службама. Ову „вест“ су пренели многи западни медији, не правећи разлику између Сибира и Србије.

Извор: Politros. com/balkanrus. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА