Најновије

ПОСЛЕДЊА БИТКА ЗА АЛЕП: Сиријска војска објавила снимак драматичних борби са џихадистима! (ВИДЕО)

Сиријска војска је објавила снимке из последње битке за Алеп. На четврту годишњицу последње битке за источне области Алепа, сиријско Министарство одбране објавило је видео снимак који приказује тешке борбе у овом делу административне престонице.

Борбе у Алепу. (Фото: Јутјуб)

На видео снимку, који траје отприлике два и по минута, види се Сиријска арапска војска како изводи операције широм источног Алепа, док стиже до крајњих округа који су били под контролом Хаџат Тахрир ал-Шама (ХТС) и других милитантних група.

Као што је приказано на видео снимку, сиријска војска је током дуготрајне операције у Алепу користила тенкове и оклопна возила, што је помогло напредовању у суровим областима која су дуго била под контролом џихадиста и њихових савезника.

Иако је битка за град Алеп завршена тек 2019. године, заузимање последњих округа под контролом милитаната у источном делу административне престонице отворило је пут влади да осигура већи део Старог града, укључујући и чувену Алепску цитаделу.

Од заузимања читавог источног дела града, сиријска влада радила је на рестаурацији и реконструкцији неколико квартова који су оштећени током година рата. Међутим, упркос покушајима да се ове области у потпуности уреде, недостатак средстава за обнову зауставио је процес.

Почело хапшење Милових људи, Дритан каже да ће их бити још! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА