Најновије

ЗАКЛЕЛИ СЕ НА ОСВЕТУ! Сирија послала поруку Савету Безбедности УН!

Сиријска влада потврдила је у писму и генералном секретару Уједињених нација и председнику Савета безбедности у петак да израелски напади на Сирију долазе уз подршку и америчко зелено светло и да неће проћи без последица.

Сиријска војска. (Фото: Сана)

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), Министарство спољних послова издало је писмо и генералном секретару Уједињених нација и председнику Савета безбедности о томе шта се догодило у зору на Бадње вече.

„Флагрантно кршење Резолуције Савета безбедности бр. 350 из 1974, у вези са споразумом о раздвајању снага између две стране, лансирањем узастопних таласа пројектила преко либанске територије (са севера либанског града Триполија) који су гађали Масијаф подручје у западном делу провинције Хама “.

„Ова нова израелска агресија долази уочи дана када свет слави рођење Господа Исуса Христа, мир нека је с њим, симбол љубави и мира, и још једном доказује упорност израелских окупационих власти у пракси државе тероризам, чија се учесталост повећала у последње време, посебно након неуспеха његових напада и завера, с циљем продужавања кризе у Сирији подржавањем оружаних терористичких група које су партнери (Израелу) у тероризму и спречавања Сиријске Арапске Војске и њених савезника у поразу ИД-а, фронта Ал-Нусра и других терористичких група, наводи се у изјави.

Објаснили су: „Сиријска Арапска Република још једном потврђује да наставак (Израела) у његовом опасном агресивном приступу не би био могућ без неограничене и континуиране подршке и зеленог светла које су му посебно дале америчка администрација и имунитет од одговорности који му пружају друге земље у Савету безбедности, постало је свима познато. Такође се потврђује да такви напади угрожавају сигурност и стабилност у региону и да је њихов наставак неприхватљив и неће проћи без последица “.

Министарство је закључило своју поруку: „Сиријска Арапска Република поново позива неке чланове Савета безбедности да прекину стање тишине у које улазе када је реч о Израелу и да преузму своје одговорности у оквиру Повеље Уједињених нација, од којих је најважније одржавање међународног мира и сигурности и предузимање чврстих и непосредних мера како би се спречило понављање ових терористичких напада. “

Амбасада Украјине у БиХ изнела свој захтев! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА