Најновије

БАЈДЕН ЗАБРИНУТ: Не дају нам информације о кључним областима одбране - Пентагон и Секретаријат за одбрану одбија сарадњу

Изабрани председник САД Џо Бајден рекао је данас да одлазећа администрација није у довољној мери пружала информације његовом транзиционом тиму.

Трамп и Бајден (Фото: Јутјуб/Правда)

- У овом тренутку, једноставно, не добијамо све потребне информације од одлазеће администрације у кључним областима националне безбедности. По мом мишљењу, то је неодговорно - рекао је Бајден након састанка са номинованим члановима свог спољнополитичког тима, а пренео Глас Америке.

Бајден је изнео тврдње да су се он и тим који предводи суочили са опструкцијама, како се изразио, политичког руководства Секретаријата за одбрану, Пентагона и Канцеларије за управљање и буџет.

Истакао је да су бројне америчке обавештајне агенције изгубиле много током владавине актуелног председника Доналда Трампа.- Истина је да су многе агенције кључне за нашу безбедност претрпеле огромну штету. Изгубиле су особље, капацитете и морал - поручио је Бајден током обраћања.

Електорски колеџ је 14. децембра потврдио победу изабраног председника Џозефа Бајдена на америчким председничким изборима.

Сусрети чланова Бајденовог транзиционог тима са члановима администрације у оквиру процеса предаје власти почели су тек крајем новембра.
Републикански кандидат Доналд Трамп, који одбија да призна изборни пораз, прихватио је почетак транзиције 23. новембра.

У процесу потврде изборне победе изабраног председника Џозефа Бајдена остало је још да се Конгрес 6. јануара 2021. изјасни о резултатима гласања Електорског колеџа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА