Најновије

ЋЕРКА СУЛЕЈМАНИЈА ОТКРИЛА ИСТИНУ О СВОМ ОЦУ: Посебно је занимљиво шта је Касем мислио о Башару ал Асаду

Кц́ерка Касема Сулејманија открила је ставове свог оца о Башару ал-Асаду. Ћерка покојног команданта иранских снага "Кудс", генерал-мајора Касема Сулејманија, открила је како је њен отац гледао на сиријског председника Башара ал-Асада.

Сулејмани (Фото: Јутјуб)

Телевизија "Ал-Мајадин" водила је дугачак интервју са Зајнаб Сулејмани, у којем је изјавила да је њен покојни отац Башара ал-Асада описао као "веома храброг човека, који брине о свом народу и јако га воли".

- Сиријски председник се брине и воли свој народ, за разлику од арапских званичника који су побегли када су били под притиском. Устао је и бранио свој народ и земљу снагом и солидношћу - рекла је Зајнаб.

Зајнаб је описала дубоку тугу која је погодила њеног оца након атентата на команданта Хезболаха, Имада Мугњиеха, 2008. Рекла је да она и њена породица нису могли данима да разговарају с оцем. Осећао се врло усамљено у мучеништву хаџи Имада.

У вези са својим личним навикама код куће, Зајнаб објашњава да је покојни ирански командант "Кудса" волео да чита. Некад је пуно читао, а читао је и различите врсте књига. Због свог сталног читања био је врло паметан. Читао је и учио напамет поезију. Такође је читао мемоаре значајних личности и историјске књиге. Волео је спорт и вежбао је кад год је могао.

Зајнаб је истакла да је њеног оца одликовало то што је био "снажан војни теренски командант са врло снажном харизмом, паметан, а осим тога имао је и изузетно саосећајно и нежно срце".

- Хаџи Касем је некада заробљавао срца људи. Мој отац је улазио у срца људи, посебно оних који су радили са њим и оних који су му били блиски.

Сједињене Државе су убиле Касема Сулејманија 3. јануара 2020. године, након што су он и заменик команданта Јединица народне мобилизације (ПМУ) Ирака Абу Махди ал-Мохандис напустили Багдадски међународни аеродром.

Гејтс објавио када се живот враћа у нормалу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА