Најновије

УЖАСНА ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ЖИВОТ РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: На помен његовог имена Швајцарац не може да заустави сузе! (ВИДЕО)

Пре 18 година догодила се трагедија која је обележила живот и каријеру славног швајцарског тенисера Роџера Федерера.

Федерер (Фото: принтскрин)

На спомен свог трагично преминулог тренера Питер Картера, Роџер Федерер не може да заустави сузе.

Федерера многи сматрају најбољим тенисером свих времена, а он стално истиче да је за његов успех најзаслужнији управо Питер.

Овај Аустралијанац обликовао је каријеру Швајцарца на старту. Он је најзаслужнији што је Роџер од нервозног и несигурног момка постао непобедива машина.

За бекхенд ком се диви тениски свет заслужан је управо Картер. Он је наговорио Роџера да уместо дворучног игра једноручни.

Нажалост, њихова сарадња прекинута је на самом успону Федерера ка врху, саобраћајном несрећом која је веома потресла Федерера 2002. године.

А колико га и после много година боли то што Питера више нема доказ је и инервју за Си Ен Ен из 2019. године пред почетак Аустралија опена у којем се Швајцарац дословце "распао" када му је новинарка поставила питање везано за његовог некадашњег тренера.

Картерова жена Силвија се дуго борила са опаком болешћу, а када је успела да победи рак супруг је хтео да то прославе на посебан начин. Одлучили су да оду на једно романтично путовање, а Федерер им је помогао у избору.

Препоручио је Јужноафричку Републику. Пар је један дан кренуо у обилазак националног парка у Јоханесбургу и тада се догодила трагедија. Њихов џип је пробио ограду моста и пао у реку и Картер је погинуо.

"Питер је био јако битна особа у мом животу, он ме је научио свему, због њега сам био играч какав сам сада. Колико ми само фали.... Надам се да би био поносан са све што сам постигао", рекао је Федерер и заплакао пред камерама.

Федерер је за Питерово смрт сазнао током турнира у Торонту. Био је потпуно сломљен.

"Никада нисам био толико узнемирен. Излетео сам из хотела и почео да плачем и вриштим", рекао је Роџер додавши:

"Није хтео да будем неостварен таленат. Када је умро, то је за мене био позив, почео сам да тренирам још јаче и јаче", открио је Федерер.

Побегао из ропства и постао светски шампион. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА