Најновије

ОТВОРИЛО СЕ НЕБО КАДА СУ ОНИ ДОШЛИ: Руска ратна авијација кренула у жесток напад! Пржи све под собом!

Руске ваздушно-космичке снаге покренуле су снажан напад на терористе Исламске државе (ИД) који су вечерас покренули офанзиву на источно село губерније Хама.

Руски авиони. (Фото: mil.ru)

Према извештајима са села Ал-Саламија, руски ратни авиони су снажно бомбардовали положаје Исламске државе на подручју Ал-Рахјан, наносећи значајну штету линијама терористичке групе.

У извештајима се наводи да је Исламска држава започела напад на положаје Сиријске арапске војске у петак увече, док су јуришали на њене положаје у области Ал-Рахјан у округу Ал-Саламија (Губернија Хама).

Између Сиријске арапске војске и Исламске државе и даље трају тешки сукоби, упркос томе што су снаге потоње претрпеле бројне губитке услед руских ваздушних напада.

Даље, извор из Сиријске арапске војске рекао је да се појачање уселило у то подручје како би помогло у одбрани снага Исламске државе, које се још нису повукле из тог подручја.

Додао би да је сиријска војска такође претрпела велике губитке као резултат ове битке, а неколико војних лица пребачено је у локалне болнице на лечење.

Вечерашњи напад Исламске државе први пут ове године покреће офанзиву ове величине; претходно су покренули хит и рун нападе пре него што су нестали у оближњој пустињи.

Убијен вођа протурских терориста у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА