Најновије

НЕМА ПРАШТАЊА: Огорчени грађани Даниловграда захтевају од Кривокапића хитну смену начелника полиције

Грађани Даниловграда покренули су петицију за смену начелника полиције Марка Калезића „због репресије спроведене према учесницима литија“. Захтев за његову смену већ је упућен Влади Црне Горе и премијеру Здравку Кривокапићу.

Здравко Кривокапић (фото: Влада Црне Горе)

“Од дана доношења спорног Закона о слободи вероисповести започео је континуирани терор над свима који су изразили протест против овог безакоња, који је спроведила полиција, по налозима свог начелника Марка Калезића који је из Бијелог Поља дошао у Даниловград да спроводи безакоње над житељима Даниловграда, од којих ниједан пре фамозних хапшења и привођења није имао нити један сукоб са законом. Док је такав терор трајао, истовремено су присталице бившег режима могле слободно да крше закон и мере НКТ-а, да се понашају бахато, јер их за такве преступе полиција није процесуирала, већ је радила у координацији са њима. У томе је главну улогу играо управо начелник Калезић”, наводи се у тексту петиције.

“Да се не ради о голој тврдњи, него и непобитним доказима, доказују словом и бројем четрдесет четири хапшења и привођења народа и свештенства, само због непристајања на огољено безакоње. За сва недела и репресију која је почињена над овим народом искључиво је одговоран наченик Марко Калезић који је наређивао привођење и хапшење часних људи по наредби локалних функционера ДПС-а и његовог шефа Веселина Вељовића. Његове наредбе безобзирно су извршавали командири и инспектори као и обични полицајви којима овај народ одлично зна има, и о којима ће бити обавештен нови министар унутрашњих послова, и који ће такође одговарати пред законом за своја недела, за шпијање, малтретирање и нечасне радње које су спроводили над својим суграђанима и свештенством. Шта грађани Даниловграда о раду полиције и челника Општине мисле, видели смо на изборима у августу када је после 30 година ДПС до ногу потучен са 1.300 гласова разлике, што је до ове године било незамисливо. Али како су радили, тако је Бог вратио. Стога овим путем тражимо оставку начелника Марка Калезића због ових, али и осталих радњи које га компромитују укључујући сумњичења, пребијања и радњи због којих је требало још давно да буде процесуиран.”

Абазовић саслушан у полицији, опширније ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА