Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ИСТИНА О ВУЧИЋЕВОМ РЕЈТИНГУ: Ђилас објавио најновије истраживање, ево колико грађана је против председника Србије

На следећим изборима за Александра Вучића, без обзира ко је са друге стране, гласаће 35,7 одсто грађана, против њега је 32,9 одсто бирача, док 31,4 одсто гласача не зна како ће се определити или неће изаћи на изборе, показало је истраживање јавног мњења које је поручила странка Слободе и правде Драгана Ђиласа.

Драган Ђилас и Александар Вучић (Фото: Јутјуб/Правда)

Лидер ССП Драган Ђилас у више наврата изјавио је да се манипулише истраживањима која медији преносе и оптужио “независне експерте” да својим изјавама и анализама помажу председнику Србије Александру Вучићу.

Он је медијима проследио истраживање чији је наручилац његова странка. Ђилас није желео да нам открије име агенције која га је урадила уз наводе да би због лоших резултата по Вучића могла да трпи консеквенце.

Ово истраживање је рађено у децембру, на узорку од 1.200 људи, а како показују резултати на следећим изборима за лидера СНС Александра Вучића, без обзира на то ко је са друге стране, гласаће 35,7 одсто грађана.

У исто време, против Вучића, без обзира ко је са друге стране, гласаће 32,9 одсто бирача, а 31,4 одсто испитаника не зна кога ће заокружити на бирачком месту или ће прескочити изборе.

На питање да су избори у недељу за кога би гласали, за СНС – Александар Вучић определило би се 40,2 одсто бирача, а СПС би освојио 6,8 одсто гласова.

За СПАС Александра Шапића определило би се 3,7 одсто грађана, док би за опозиционе странке и покрете (ССП, ДС, ДЈБ, Двери, НС, ПСГ, ЗЗС, НДБГ, СДС) гласало 26,4 одсто бирача.

Према том истраживању – СРС, ПОКС, Заветници и ДСС добили би укупно четири одсто гласова, мањине 3,5 одсто, а 15,4 процената определило би се за опозицију, али не знају тачно за кога.

На питање да ли садашња власт може да реши проблеме који их муче, 38,2 одсто испитаника сматра да може, 45,7 одсто њих тврди да не може, а 16,2 процената не зна.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА