Најновије

НОВЕ ОПАСНЕ ШИПТАРСКЕ ПРЕТЊЕ! Хоти: Признајте Косово или опет уводимо мере!

Премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти запретио је да ће поново увести таксе на увоз све робе из централне Србије ако Београд не призна лажну државу.

Авдулах Хоти (Фото: Јутјуб)

Хоти је, после састанка са политичким представницима Албанаца са југа централне Србије, рекао да Приштина "има право да Београду узврати на сваку меру"!?

- Прве недеље када смо формирали владу, укинули смо мере реципроцитета и одлуку о таксама, што је отворило пут процесу дијалога са Србијом. За неколико месеци, кад овај процес буде завршен, ако се све не заврши узајамним признавањем, ми ћемо применити све мере реципроцитета, без изузетка - нагласио је Хоти.

Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, поручио је да Србију нико неће моћи да понижава.

- Са нама нико не разговара језиком уцена и вара се свако ко мисли да таквим ставом може допринети решавању питања Косова и Метохије. Ми смо спремни да разговарамо о нормализацији односа, али Приштина мора да схвати да је Србија међународно призната држава, чланица међународних институција и да Београду никакво признање од стране Приштине није потребно. Условљавања Приштине директно поткопавају сваку могућност дијалога. Никада нећемо дозволити да Србију неко понижава, нити ћемо бити мета било чијих дневнополитичких препуцавања и политичких игара - истакао је Петковић.

У међувремену је и Вјоса Османи, вршилац дужности председника привремених институција у Приштини, затражила од ЕУ да утиче на Београд у спровођењу споразума потписаних у Бриселу!?

Чеда Јовановић има тумор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА