Најновије

ВРЕМЕ ДА СРБИЈА ОДУСТАНЕ ОД БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА: Њима договор ништа не значи

Приштина саботира процес преговора и изазива ексцесне ситуације, јер евидентно жели да покаже Београду да је немоћан и да она контролише стање на терену на Косову, рекао је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Драгомир Анђелковић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући одлуку Приштине да директору канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу не дозволи улазак на Косово, како би посетио поплављена подручја у српским срединама и однео угроженима помоћ, Анђелковић каже за Косово онлајн да за власти у Приштини не постоје ни хуманитарне, ни људске ситуације, већ је све политика.

"Мислим да би ово за Србију требало да буде крајња порука да је време да одустанемо од свега онога што смо прихватили у Бриселу, јер ако Запад није спреман да натера Албанце да се понашају цивилизовано, онда се морамо вратити на оне моделе које смо имали пре Бриселског споразума", рекао је Анђелковић.

То значи, како је навео, да је време да "Србија успостави све своје институције на северу Косова и да наш систем функционише као што је раније фунционисао па нашим функционерима онда неће ни требати дозволе Приштине".

"Као што су раније постојали алтернативни путеви они се могу и сада успоставити", рекао је Анђелковић.

Став косовског премијера Авдулаха Хотија да неће бити ЗСО са извршним овлашћењима, и тражење реципрочног признања Србије и Косова, Анђелковић не види само као део предизборне кампање, јер, како каже, Албанци се и када није предизборна кампања држе истих ставова.

"Њима договор који смо постигли ништа не значи. И то треба Србији да буде поука. Они не желе било каква компромисна решења и инсистирају на максималистичком концепту кад се ради о њиховим интересима и у томе су врло упорни. Мислим да је време да се вратимо озбиљнијој борби за своје интересе, а не да верујемо у компромис који је немогућ", рекао је Анђелковић.

Зашто су наше безбедносне службе у колапсу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА