Најновије

"ПАПО, МАСОНСКО-СОРОШЕВСКА СОТОНО!" Очекиване реакције фанатичних Хрвата због вакцинације у врху Ватикана

Вест да су папа Фрања и бивши папа Бенедикт XVI примили вакцину против корона вируса изазвала је бурне реакције код дела декларисаних Хрвата католика, од оних да је то лаж и да су новинари све измислили до тога да их називају "сотонама" и "масонима".

Папа Фрања. (Фото: Јутјуб)

Хрватски портал Индеx пише да се та мржња исказана према двојици папа ипак не може упоредити са, како наводе, "бујицом мржње" коју је папа Фрања изазвао међу неким Хрватима католицима када је успорио процес канонизације Алојзија Степинца, али сведочи о томе да многи заправо уопште не поштују ставове поглавара Католичке цркве и верују у теорије завере.

- Ово је једна велика лаж - написао је један фанатик на вест о вакцинисању двојице папа на фејсбук страници католичких медија.

Неки се, напомиње портал, не устручавају ни да вређају папу Фрању и Бенедикта па их ословљавају са: "Сотоне!", "синови обмане и зла", "сорошевци" и слично.

Има и оних који сматрају да вакцина не помаже, већ само Бог: "Уместо да говори: Обратите се, он говори - вакцинишите се."

Јављају се и они који су незадовољни пасторалним радом двојице папа.

- Зар папа, бискупи, свештеници и верници немају другог посла, већ да рекламирају вакцине? Зар они који умиру од глади, жеђи... не заслужују да их спашавамо? Молимо за наше пастире, јер је то итекако потребно, посебно данас у овој ситуацији кад сотона напада више него икад - пише један Хрват католик.

Неки су уверени и да је то што су се папе вакцинисале против короне "коначни пад Католичке цркве".

Други спомиње масоне, па каже:

- Масонерија пружа ''морални узор'' да се потамани што више католика.

Индеx напомиње да су међу бројним реаговањима изабрали оне пристојне, а да је међу њима има и оних који су, како кажу, "баш брутално пљували обојицу папа", а који су у међувремену избрисани.

Портал констатује и да се из коментара може закључити да хрватски католички фанатици баш и не верују Католичкој цркви и да су, како кажу "заглибили у фанатизам и мржњу, коју по потреби не усмеравају само на разне групе у хрватском друштву, већ и на сам врх Католицке цркве".

Руски снајпериста одувао џихадисту! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА