Најновије

НЕСТАШИЦА ФАЈЗЕРОВИХ ВАКЦИНА У ПАРИЗУ И ЊУЈОРКУ! Имају проблеме у испоруци и производњи!

Француски новинар Гилум Дарет објавио је вечерас да је у Француској несташица Фајзерових вакцина против корона вируса

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Овај познати новинар објавио је да је у Паризу најављен нагли пад у испорукама вакцине, као и да је дошло до застоја у испоруци истих.

- Париз најављује нагли "пад" у испорука Фајзер вакцине, и мораће да прилагоди темпо вакцинације - написао је он.

Такође, до несташице ових вакцина дошло је и у Њујорку. Ово је још један доказ колико је тешко доћи до вакцина против корона вируса.

Очекивани удео државе Њујорк у вакцинама против КОВИД-19 смањиће се следеће недеље на 250.000 доза са 300.000 услед неуспелог обећања савезних званичника да ће повећати залихе, рекао је у петак гувернер Андрев Куомо. Развој се догодио пошто су места за вакцинацију широм Њујорка већ била солидно резервисана током наредних 14 недеља, јер је број људи који испуњавају услове, око 7,1 милион, био далеко већи од понуде, око 1,9 милиона доза.

Рекао је да Трампова администрација неће издавати додатне резерве доза вакцина Фајзер и Модерна као што је обећано раније ове недеље, као део плана за убрзавање првих доза како би се убрзале вакцинације. Несташица долази кад је држава повећала број људи који испуњавају услове за вакцинацију. И гувернер Андрев Куомо и градоначелник Бил де Бласио упозорили су да тренутна понуда не може задовољити потражњу.

- Остаћемо без вакцине следеће недеље у Њујорку - рекао је де Бласио у петак за VNIC - Снабдевање би требало да иде тамо где постоји инфраструктура. Знамо да се понуда у овој земљи не користи.

Градоначелник је рекао да је од петка граду остало мање од 186.000 првих доза.

Извештаји о несташици вирусне вакцине у Француској

Француска намерава да има 500 до 600 центара за вакцинацију широм земље до краја јануара, према министру здравља Оливијеу Верану, извештава "Republic World".

Градоначелник Нантереа Патрик Жари рекао је у петак да је забринут због малог броја доза вакцина у његовом граду, што успорава борбу против КОВИД-19. Десетог дана вакцинације у болници Нантере у близини Париза, заказано је да само 50 пацијената добије вакцину.

- Медији тврде да ћемо у одељењу имати 400 вакцина недељно по центру за вакцинацију, што није пуно - додао је он.

Силваин Зана, пензионисани фармацеут, који је ступио да се придружи борби против корона вируса помажући два дана у недељи, био је један од оних који су ипак добили вакцину.

- Многи људи који покушавају да закажу термин, не добију га. Не могу га добити јер нема или довољно вакцина, или нема довољно игала, или не знам шта. Влада се мало копрца, не не знам шта да кажем - рекао је.

Трамп никако не жели на инаугурацију, објављено где ће имати опроштајни догађај! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА