Најновије

ЏИХАДИСТИ У СТРАХУ! Руска и сиријска војска у заједничкој акцији! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске трупе одржале низ заједничких вежби са оклопним јединицама Сиријске арапске војске (САА).

Сиријска војска. (Фото: Сана)

У изјави 8. фебруара, министарство је рекло да су вежбе одржане у Алепу, у северном делу Сирије. У вежбама су учествовали борбени тенкови САА.

Током вежби, припадници руске службе „исправили су грешке“ сиријских снага док су користили своје борбене тенкове. Неки делови обуке су се понављали неколико пута, што је трајало и до 3 сата.

Руска ТВ Звезда поделила је снимке вежби на којима се виде трупе САА како маневришу борбеним тенковима Т-72 и борбеним возилима пешадије БМП-1.

 

Руски официр Григориј Лазоткин који је учествовао у вежбама рекао је да трупе САА "нису исте као што су биле" на почетку рата.

Данас се САА суочава са неколико изазова од северозападног региона Великог Идлиба, који је постао сигурно уточиште за терористе, до тензија у североисточном региону, нестабилности у јужној области која се завршава све већом претњом ИД-а у централном региону.

Подршка Русије је од пресудног значаја за успех свих операција САА од 2015. Ова подршка наставља да расте на свим нивоима, упркос све већем притиску Запада на Сирију.

Руске и сиријске снаге збијају редове, Курди вребају шансу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА