Најновије

НЕОЧЕКИВАН ПРЕОКРЕТ! Турски милитанти заратили једни против других!

Две милитантне групе које подржавају Турци сукобиле су се овог викенда на северозападу Сирије, што је изазвало нови талас насиља у западном делу провинције Алеп.

Турски милитанти. (Фото: Јутјуб)

Према локалним извештајима из губерније Алеп, сукоби су избили између Џабат ал Шамија и Џаиш ал Ислам у области Африн, што је резултирало великом разменом ватре у многим насељима.

У извештајима се наводи да се сукоб између две велике милитантне фракције догодио због контроле неких стамбених зграда унутар региона Африн у Алепу.

Даље, локални становник Африна рекао је у суботу за РТ Арабик: „Разлог за ове сукобе између фракција које подржавају Турци је због њихове разлике у подели имовине првобитних становника града.“

Додао је, „Чланови Џабат ал Шамија запленили су новац од бројних елемената Џаиш ал Ислама који долазе из Либије, а након тога су избили сукоби.”

Локални сиријски активисти такође су потврдили да су два члана Џаиш ал Ислама убијена, а око 12 других рањено као резултат напада Џабат ал Шамија на седиште бившег у центру града.

Посланици ДФ-a на удару режима Црне Горе! Више о томеОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА