Најновије

АМЕРИЧКИ НОВИНАРИ ОТКРИЛИ: Ко води САД, Џо Бајден или Камала Харис?

Амерички новинари приметили су да је потпредседница САД Камала Харис уместо председника Џоа Бајдена водила већину важних телефонских разговора са светским лидерима. Ово не може да не покреће питања о Бајденовој физичкој и менталној способности да испуњава дужности шефа државе.

Бајден и Харисова (Фото: Бела кућа)

Ову чињеницу је први приметио лист The National Pulse.

Аутор чланка наводи као пример извештај Беле куће под називом „Резиме телефонског разговора између потпредседнице Камале Харис и француског председника Емануела Макрона“.

Навод овако гласи: „Потпредседница Камала Харис разговарала је данас (15. фебруара - прим. ред.) са француским председником Емануелом Макроном и обавезала се да ће ојачати билатералне везе између САД и Француске и ревитализовати трансатлантски савез.

Потпредседница Харис и председник Макрон сложили су се о потреби блиске билатералне и мултилатералне сарадње у решавању проблема КОВИД-19, климатских промена и подршке демократији у земљи и широм света. Такође су разговарали о бројним регионалним проблемима, укључујући оне на Блиском Истоку и у Африци, и потреби да их заједно реше. Потпредседница се захвалила председнику Макрону на његовим акцијама за родну равноправност и на доприносу Француске НАСА-ином возилу за Марс '’Mars 2020 Perservance'’“.

Новинари се слажу да извештаји прес служби о преговорима шефова држава нису уобичајени, јер разговор није водио председник, већ потпредседник. Утолико је чудније када потпредседник преузме толико тога само неколико недеља након доласка нове администрације.

Такође у чланку се извештава да је Харис недавно разговарала са канадским премијером Џастином Трудоом.

Подсетимо, Бајден је недавно напунио 78 година и у вези са његовим годинама више пута су се појавиле сумње да ли ће моћи да у потпуности обавља свој посао на највишем положају. Током председничке трке много пута се нашао у незгодним ситуацијама: медији су расправљали о његовим бројним гафовима. А када је био потпуно збуњен попут старца, не знајући где да стави оловку након потписивања докумената, чак су и његове ватрене присталице демократа радије скретале поглед.

Какав тројни пакт се ствара за борбу против Русије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА