Најновије

СТРАШНЕ РЕЧИ РУСКОГ АДМИРАЛА: На помолу је катастрофа, турска војска је неспособна

Руски контраадмирал Вјачеслав Ситник, који обавља функцију заменика шефа Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији, упозорио је да џихадисти у Идлибу прете и забрањују избеглицама да побегну са територије под њиховом контролом.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Руси су у понедељак отворили контролне пунктове Саракиб, Мизназ и Абу Азеидин, чији је циљ да олакша излазак становништва из последњег упоришта џихадиста у провинцији Идлиб, пише РИА Новости.

- Радикални милитанти и оружане формације блокирају рад контролних пунктова и забрањују локалном становништву да путују на територију под контролом Дамаска. Они цивилима прете оружјем и хапшењем - рекао је Ситник.

Према његовим речима, турске оружане снаге нису у стању да пруже безбедност избеглицама, што додатно погоршава ситуацију у којој се налазе цивили.

- Неспособност турске војске да осигура безбедност цивила у коридорима погоршава ситуацију за локално становништво, које пати због недовољног броја лекара, као и ванредне социјално-економске ситуације изазване тешким америчким санкцијама - рекао је Ситник .

Додао је да Центар за помирење зараћених страна у Сирији позива команданте турске војске на северу Сирије да наставе са испуњавањем договорених обавеза, као и да осигурају безбедност цивила који желе да дођу на сигурну територију.

Русија ће прекинути све односе са ЕУ јер јој ЕУ више није потребна! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА