Најновије

ЈЕРМЕНСКИ РАТ ОКО "ИСКАНДЕРА"! "Москва се не меша у унутрашњи сукоб у Јеревану!"

У Москви категорички тврде да ,,Искандери" уопште нису коришчени јесенас у рату Јермена и Азербејџанаца.

Ракетни систем "Искандер" (Фото: ria.ru)

Министраство одбране Русије демантовало је вечерас премијера Јерменије Николу Пашињана који је тврдио да су руски ракетни системи били неефикасни за време рата у Нагорном Карабаху.

У Москви категорички тврде да ,,Искандери" уопште нису коришчени јесенас у рату Јермена и Азербејџанаца.

Да ти многохваљени руски системи нису кориштени Министарство обране Русије је многоструко проверило. Сви комплекси ,,Искандер" које је купила Јерменија налазили су се и још се налазе у складиштима њеног Министарства одбране.

У руском министарству одбране сматрају да је неко довео у заблуду јерменског премијера Пашињана који је због тога дао криву информацију новинарима која је изазвала велики револт јерменских генерала.

Заменик начелника Генералштаба Јерменије је пред новинарима исмејао Пашињања који му се за то реваншитао тако што га је сменио са дужности.

Пошто је Пашињан сменио војни врх своје земље сада се намеће питање хоће ли повући одлуку јер Руси тврде да сви сви ,,Искандери" и ракете на складишту и и нису употребљени. Без обзира што Руси не желе да се мешају у унутрашњи конфликт у Јеревану, информација из Москве је показала ко у Јерменији говори истину а ко лаже.

Москва је морала интервенисати јер је изјава Пашињана о неефикасности ,,Искандера" могла бити штетна код продаје тих ракетних система на међународном тржишту.

Војсци Србије стижу Мигови из Белорусије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА