Најновије

БОМБА ИЗ АМЕРИКЕ! Бајден не зна шта га је снашло, Трамп креће у коначни обрачун!

Бивши председник Доналд Трамп јуче је у говору на конференцији Конзервативне политичке акције (ЦПАЦ) наговестио још једну кандидатуру за Белу кућу 2024. године, понављајуци своје тврдње да су демократе „украле" изборе 2020. године, преноси Ројтерс.

Трамп (Фото: flickr. com)

Си Ен Ен наводи да је Трамп је за говорницом ЦПАЦ у Орланду на Флориди јуче покушао да поврати своју улогу и обезбеди највећи утицај у Републиканској странци пред међуизборе 2022. године.

"Далеко од тога да је наше невероватно путовање готово. Победићемо, а Америка ће бити и јача и већа него пре", поручио је Трамп.

Иако у странци има истакнуте критичаре, већина челника Републиканаца стала је током конференције у Орланду уз Трампа док су државни и локални партијски званичници кренули да осуђују републиканске посланике који су подржавали његов опозив, наводи америчка телевизијска мрежа.

Си Ен Ен преноси да је Трамп победио и у незваничној анкети међу учесницима ЦПАЦ-а када су их питали кога виде као председничког кандидата Републиканске странке 2024. године, али да ти резултати сугеришу и да постоји интересовање за друге потенцијалне кандидате.

Спроведене су две анкете, једна која је садржала Трампово име као могућег кандидата и друга која није.

У анкети са Трампом, 55 одсто присутних изразило је подршку бившем председнику као свог кандидату за изборе 2024. године, а 21 одсто њих подржало је гувернера Флориде Рона Десантиса, док је у другој анкети која је искључила Трампа, Десантис био далеко испред осталих кандидата са 43 одсто гласова, наводи Си Ен Ен.

ЦПАЦ је једно од најважнијих годишњих окупљања конзервативаца и одржава се у моменту када се одлучује куда ће ићи Републиканска странка, да ли ће се дистанцирати од бившег председника или остаје уз њега.

Руси праве невидиљиви млазни ударни дрон са обрнутом геометријом крила. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА