Најновије

Заклела се земља рају да се све тајне дознају...(ВИДЕО)

На крају, све исплива на видело, заклела се земља рају да се све тајне дознају - изјавио је Александар Вучић. Сходно тој мудрој изреци, на друштвеним мрежама се појављују снимци из Братиславе 2010. године, на којима се напредњачки лидер поред свог сина Данила, налази у друштву Небојше Стефановића и Славише Кокезе, са којима је пратио фудбалску утакмицу између Слована и Црвене звезде у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Вучић и Кокеза (Фото: Твитер принтскрин)

- И ево, да вас ја сад питам, кажите ми, а шта сам то украо негде, а где ту имам нешто, а да нисам имао 2012. године? И сад ћете да видите какви су то лажови. Кажите ми то за чланове породице, уже, шире, шта год хоћете, нема ништа - рекао је Вучић у "Новом јутру" на ТВ Пинк.

Како сада у режимским таблоидима можемо свашта прочитати против Кокезе, за којег се сумња да је учествовао у припреми атентата на Вучића, требало би подсетити на неке чињенице које доводе у везу енорман пораст Кокезиног богатства и долазак Вучића на власт 2012. На њих је одавно указивао Борко Стефановић, потпредседник Странке слободе и правде, али су Вучићеви медији то ингнорисали.

- Ми данас ћемо покушати да будемо ефикасни, отварајући нешто што ми називамо "досије Славиша Кокеза". Дакле, тај човек је ушао у бизнис 2012. године, формирајући своју фирму која се зове "Проинтер". Такође, Кокезина фирма "Проинтер" је успела да купи "Еуросалон", некада гигант индустрије намештаја у Србији, за 190 хиљада евра, да би само зграду на Сајму у Београду, за потребе "Београда на води" продао држави за чак 16 милиона евра - рекао је Борко Стефановић.

Као драгуљ на круни Славише Кокезе, указао је Стефановић, је предузеће "Вин-Вин", које је повећало приход са 5 на 150 милиона евра откад је СНС на власти.

- И он је продат "Техноманији" за огроман новац. У периоду од 2013. до 2017. године, само две Кокезине фирме са државом су потписале преко 200 уговора, вредних 52 милиона евра. Само од ЕПС Кокезина фирма је добила преко 50 уговора. Фирма "Проинтер" увећала је тако свој приход за фантастичних 350 пута, за седам година постојања. Са 150 хиљада евра у 2011. на 52 милиона евра у 2016. - закључио је потпредседник ССП.

Подсетимо, високи функционер СНС, Владимир Ђукановић, написао је на друштвеној мрежи Парлер, поводом привођења Кокезе, да је невероватно богатство стекао тако што му је то омогућио Вучић.

Американци ће молити Русију за кору хлеба. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА