Најновије

БАЈДЕН МОРАО ДА СЕ ПОВУЧЕ! Јавно прети, али је испод радара почео тајни састанак, све иде преко Европе!

САД и Иран започели су индиректну дипломатију са Европљанима и другима, преносећи поруке о томе како би могли да наставе да се придржавају иранског нуклеарног споразума из 2015. године, изјавио је данас саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

"Дипломатија са Ираном је у току, само тренутно не на директан начин. Постоје комуникације путем Европљана и других које нам омогућавају да објаснимо Иранцима какав је наш став у погледу приступа усклађености и да чујемо какав је њихов став", рекао је Саливан новинарима.

Саливан је додао да САД чекају одговор Иранаца како би желели да наставе, преноси Ројтерс.

"Ово неће бити лако, али верујемо да смо у дипломатском процесу сада када можемо ићи напред и на крају обезбедити свој циљ, а то је спречавање Ирана да добије нуклеарно оружје и то дипломатским путем", додао је.

Нова администрација америчког председника Џозефа Бајдена одбила је да пружи Техерану једностране подстицаје да започне разговоре, али је оставила отвореном могућност да обе стране предузму реципрочне кораке за наставак примене споразума, приступ који Вашингтон назива "усклађивањем ради усклађености", наводи Ројтерс.

Мајка молила Ђинђића да не испоручује Србе Хагу, он јој ово одговорио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Tанјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА