Најновије

ТРАМП УЗВРАЋА УДАРАЦ: Све ће бити по његовим правилима

Бивши амерички председник Доналд Трамп покренуће сопствену друштвену мрежу у наредна два до три месеца. О овоме је Фокс Њузу испричао његов виши саветник, Џејсон Милер.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Појаснио је да Трамп планира да привуче десетине милиона корисника на своју платформу. „Мислим да ће друштвена мрежа постати најпопуларнија и потпуно ће променити правила игре. Сви ће сачекати и видети шта тачно ради председник Трамп“, рекао је саветник.

Милер је појаснио да не може да пружи никакве детаље, али је рекао да је Трамп одржао састанке са неколико развојних тимова.

У фебруару је Милер открио да се Трамп осећа срећније без друштвених мрежа. „Рекао је да је добро бити изван друштвених мрежа, а не осећати утицај затвореног света мржње у који се друштвене мреже често претварају“, објаснио је саветник. Први пут после много година, Трампа види као „заиста опуштеног“, рекао је он.

Твитер је 9. јануара на неодређено време блокирао Трампов налог због „ризика од даљег подстицања на насиље“. Поред тога, руководство друштвене мреже обећало је да ће блокирати налог било ког корисника који му да реч.

Бившем америчком лидеру такође је забрањено постављање видео снимака наЈутјубу, а оснивач Фејсбука Марк Закерберг рекао је да ће Трамп остати без друштвених мрежа до краја председничког мандата. 16. јануара његове странице на Фејсбуку и Инстаграму изненада су одмрзнуте, али последње објаве тамо датирају од 6. јануара.

Блокаде су започеле након нереда које су Трампове присталице покренуле 6. јануара. Упали су у зграду Капитола и опколили сенатску салу. Сенатори и конгресмени морали су да прекину састанак на којем је планирано да се одобре резултати гласања на изборном колегијуму, према којем је за председника изабран демократа Џо Бајден. Током протеста, пет особа је убијено, а десетине ухапшено.

Шта Путин и Шојгу раде у Сибиру, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА