Најновије

ЛОВ НА ЏИХАДИСТЕ ЈЕ У ТОКУ: Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста!

Неидентификовани наоружани мушкарци убили су два милитанта Хаџат Тахрир ал Шам-а (ХТШ), повезаног са Ал Каидом, у северозападној сиријској регији Идлиб.

Џихадисти. (Фото: Јутјуб)

Наоружани људи који су се возили мотором, пуцали су и убили милитанте у близини града Терманин, увече, 25. марта у северозападној покрајини Идлиб. Град се налази између турске границе и области под контролом владе у северном Алепу.

Ниједна група још није преузела одговорност за напад, који је био најновији у низу операција против ХТШ-а у Идлибу.

Пре отприлике недељу дана, контролни пункт ХТШ-а на северном улазу у центар града Идлиба нашао се на удару. Два милитанта су повређена. Тајанствена група која себе назива "Абдулах Бин Анис Груп“ преузела је одговорност за напад. Идеологија и циљеви групе остају непознати.

ХТШ је стекао много непријатеља радећи на учвршћивању стиска над Идлибом током последњих неколико година. Терористичка група укључила се у сукобе са другим фракцијама Ал-Каиде, као и са милитантима које подржавају Турци.

Недавни напади представљају озбиљан изазов за власти ХТШ-а у Идлибу. Упркос строгим мерама групе у региону, напади постају све смелији.

Кина прети осветом због бомбардовања Србије!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА