Најновије

КЛАНИЦА НА ФРОНТУ: Турци напали хришћанско упориште, па добили суров одговор! (ФОТО)

Сиријске демократске снаге (СДФ) објавиле су 26. марта да су њихови борци осујетили два напада турских снага у близини града Тел Тамра у северној Хасаки.

Турска војска. (Фото: Јутјуб)

Напади који су се догодили 24. и 25. марта били су усмерени на села Тел ал-Лабан и Кузалијах. Села се налазе на периферији Тел Тамра. Град са већински хришћанским становништвом је под контролом курдског СДФ-а.

У првом нападу рањена су четири милитанта које подржава Турска. Такође, борци СДФ уништили су један булдожер. Петоро милитаната рањено је у другом нападу. Оштећено је и војно возило.

Током напада, турске снаге су гранатирале предграђе Тел Тамра. Новинска агенција "Хавар" поделила је фотографије на којима се виде последице гранатирања у којем је оштећено неколико цивилних кућа.

Прошле недеље турске снаге су извеле сличан талас напада на СДФ у близини града Ајн Исе у северној Раки. На десетине бораца са обе стране погинуло је или повређено. Тамо је сада мирна ситуација.

Турски напади у северној Раки и сада у северној Хасаки највероватније би требали да појачају притисак на СДФ. У међувремену, група коју предводе Курди наставља да игнорише руске позиве на бољу војну координацију са сиријским владиним снагама које су присутне у оба региона.

Непознати нападачи брутално убили двојицу терориста! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА