Најновије

БУНА У ЦРНОЈ ГОРИ, СРБИ НЕЋЕ ВИШЕ ДА ТРПЕ НАСИЉЕ! Народ против Кривокапића

Црногорски премијер Здравко Кривокапић окренуо је Србе против себе и навукао бес народа после одлуке да смени министра правде Владимира Лепосавића само зато што је рекао да у Сребреници није било геноцида!

Кривокапић (Фото: Влада Црне Горе)

Кривокапићев потез изазвао је бунт у Црној Гори, где је неколико десетина хиљада људи изашло на улице у Подгорици, Будви, Бару, Беранама, Бијелом Пољу, Херцег Новом, Андријевици... Највише људи окупило се у Никшићу, где је организована протестна шетња под паролом "Не дамо министра", после чега су демонстранти на неко време блокирали централни градски трг.

Резервна влада ДПС

Овај спонтани народни бунт није, међутим, спречио Кривокапића да јуче парламенту и званично достави предлог за разрешење Лепосавића.

"Јавно деловање министра Лепосавића од избора на функцију министра 4. децембра прошле године одступало је од званичних ставова Владе и Споразума лидера три победничке коалиције из септембра 2020. године. Оваквим Лепосавићевим чином доприноси се расту међуетничких тензија у Црној Гори, нарочито у односу на поједине мањинске народе, што је недопустиво. Нарушава се и обавеза Црне Горе проистекла из Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, којом се Црна Гора обавезала на пуну сарадњу са Међународним кривичним судом за бившу Југославију", навео је, између осталог, Кривокапић у свом предлогу.

Коментаришући ове наводе, лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић каже да је Кривокапићева влада заправо "резервна влада ДПС".

- Јесте ли видели наслов у "Вијестима"? "Браво, премијеру"?! Сада је, дакле, очигледна та подршка Кривокапићу из самог центра антисрпске, антиправославне, антихришћанске и антицрногорске структуре у Црној Гори. Можда ће данас многим неупућеним и неинформисаним пљувачима и ботовима сендвичарима ове наказне владе настале противприродним блудом бити јасније зашто сам тврдио да је ова влада превара изборне воље грађана. Као и да је формирана као резервна влада ДПС, чији су главни задаци спасавање ДПС и уништење ДФ - истиче Медојевић.

Преварио грађане

Историчар Чедомир Антић каже да је Кривокапић преварио грађане Црне Горе јер се у предизборној кампањи лажно представио.

- Кривокапић хоће да каже да је Лепосавић прекршио закон тиме што није поновио флоскуле о геноциду у Сребреници. А министар Лепосавић није негирао злочин у Сребреници, али се од њега тражило да "призна" геноцид. Кривокапић јесте богомољац, али не припада оној грани хришћанства где су некад давно изнуђивали признања. Уосталом, све и да припада, инквизиција је укинута пре више од стотину година! Данас, он српском народу црта мету на челу, само наизглед невољно учествујући у кампањи мржње која за циљ нема правду за жртве Сребренице, већ ратни реваншизам и прогон Срба из БиХ - наглашава Антић.

Амери праве биолошко оружје на руским границама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА