Најновије

ДНР ИМА ДВА ПУТА ЗА РЕШЕЊЕ КОНФЛИКТА: Како изаћи из рата као победник?

Оружани сукоб може се решити на два начина - мирним и војним.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Председник ДНР Денис Пушилин је ово изјавио за радио станицу „Говорит Москва“. У случају избијања борби у Донбасу, украјинске трупе ће претрпети губитке, рекао је он.

„Већ смо више пута изјавили о својим намерама да изађемо као победници из војног тока сукоба. Остајемо чврсти у чињеници да ће се, ако Украјина започне велике војне акције, линија контакта очигледно променити, али не у њихову корист “.

Сукоб са украјинским властима може се решити само преговорима, нагласио је Пушилин.

„Као што знате, оружани сукоб може се решити на два начина - мирним и војним. Али једини начин да се то реши је дипломатски. За ово су потписани споразуми из Минска. Чак и ако Украјина не жели да их испуни, она је на то обавезана, будући да овај документ има међународни статус, одобрио га је Савет безбедности УН.

Кијев вероватно неће званично најавити повлачење из споразума из Минска. То значи, према нашем мишљењу, државе гаранти могу да процене неспремност Кијева да примени Пакет мера, а Украјина би требало да сноси одговорност за неиспуњавање својих обавеза “.

У априлу су власти ДНР известиле о гранатирању Доњецка од стране украјинске војске. Од почетка године, ескалација је поново започела у Донбасу, упркос неодређеном прекиду прекида ватре, повећао се број погибија и рањавања на обе сукобљене стране.

Да ли је Украјина заиста спремна за рат, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА