Најновије

РУСИ ДОЛАЗЕ! Шешељ најавио: Козаци стижу преко Украјине, близу су (ВИДЕО)

У синоћној емисији "Хит твит" на ТВ Пинк гоставали су председник СРС проф. др Војислав Шешељ, министар унутрашњих послова Александар Вулин и министар за рад Дарија Кисић Тепавчевић.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Гости у емисији причали су о најактуелнијим темама које су обележиле протеклу седмицу.

Вулин је говорећи о привођењу новинарке Тамаре Грујић од стране тзв. косовске полиције, истакао да је пракса приштинских институција према Србима.

- Чекамо службене информације, али то је пракса шиптарских власти. Немојте очекивати да постоји неки прави повод, законска регулатива да се тако нешто деси. Тако се односе према Србима који тамо живе, као и прама онима који долазе из централне Србије. Надам се да није било насиља - каже Вулин.

Говорећи о захтеву Хага за испоручење Вјерице Радете и Петра Јојића, лидер СРС је рекао да је то притисак на Србију и на Александра Вучића.

- Прво да би се вршио притисак на Србију и да би се председник Србије понизио тако што би испоручио два српска држављанина Хашком трибуналу, а ниједног Србина до сада није изручио. Неће да уведе санкције Русији, неће да призна независност тзв. Косова, неће да прекине економску сарадњу са Кином... Он смета и они ће учинити све да га оборе - рекао је Шешељ.

Он је навео да ће Хашки трибунал насртати док им неко не каже да је доста.

- Кивни су што сам успео, па би хтели да кажу да је то зато што су уцењивани сведоци, а не што сам ја паметан - рекао је Шешељ.

Кисић Тепавчевић је навела да прележана болест није контраиндикација за вакцинацију, али постоји препорука да се чека месец дана.

- Не препоручује се да се антитела раде рутински, они нису корелат имунитета. Велики број људи је прележао болест, а да ни не зна. Препорука је да се сачека месец дана, али није контраиндикација - истакла је Кисић Тепавчевић.

Нон-пејпер

Вулин је говорећи о нон пејперу навео да не зна да то постоји.

- Границе су сада непроменљиве, а нису биле 1999. године. Занимљиво је да је у реду да се комада Србија, али је неприхватљива идеја да се уједине. Како то ЕУ има право да каже где ће Срби да живе - рекао је Вулин.

Како је додао, они нас на Балкану доживаљавају као некакве лутке.

- Срби треба да имају јединствену државу и да тако реше своје национално питање. То је моје лично мишљење. Ко каже да је сада мењање граница злочин, а није било 1999. године? Што је проблем да Срби имају једну државу? Што је тако страшно? - пита Вулин.

Шешељ сматра да је нон пејпер само пробни балон.

- Дејтоснки споразум је направљен на штету Срба, како би се зауставили сукоби. Недопустиво је да се решавање кризе у БиХ меша са решавањем косовскометохијског питања - навео је Шешељ.

Он је истакао да се овај уговор не може мењати без пристанка великих сила, овог пута Русије.

- Што се тиче поделе, ја јесам за принципијелну поделу, али Република Српска мора добити 49 одсто територије и излаз на Јадранско море, неких 10 километара обале код Неума - навео је председник СРС.

Вулин и Шешељ су сагласни да се Словенци ништа ту не питају, те да неко други стоји иза тог документа, ако он постоји.

Кисић Тепавчевић сматра да је очигледно реч о врти дипломатије новијег типа којој прибегавају велике силе, према мањим.

- Мање земље се стављају у неповољан положај јер нема званичног документа на који би реаговале. То личи на испипавање терена, где се гледају реакције. Србија је иницирала мини Шенген, Балкан је мали и ако желимо да јачамо морамо да се ујединимо око неких питања, да земље нађу политичку вољу да се ујединимо око најзначејних животних питања - истакла је Кисић и подсетила да је Вучић рекао да није видео документ и да је приоритет наше политике мир и стабилност.

Кисић Тепавчевић је рекла да ће снага једна државе мерити способношћу да направи вакцине.

- Вероватно ћемо и у будућности имати нове произрокаваче болести. Имамо Торлак који у овом моменту производи пет вакцина из календара вакцинације - навела је Кисић Тепавчевић.

Она је навела да је у овој сезони, након 2004. године произведне тровалентна вакцина против грипа.

- Четворовалентна вакцина садржи још један сој вируса и пружа бољу заштиту - истакла је Кисић и најавила нова улагања у Торлак.

Шешељ је рекао да је он увек критичар власти, али да се мора признати да се Србија најбоље снашла до свих европских земаља и највише заштитила своје становиништво, посебно старије.

- Имамо 6.000 преминулих, то је много мање него у неким европских државама - рекао је др Шешељ, који производњу вакцине види и као прилику за развој српског туризма.

Вулин је рекао да је Вучић доказао шта значи имати чврсто и јасно вођство у кризној ситуацији.

- Успео је да сачува политичку стабилност и да све покрене у једном правцу. Већ добијамо по пристима од ЕУ, већ је стављено до знања да не треба тако гласно да говоримо колико смо успешни. Србија је више помогла земљама региона него ЕУ - истакао је Вулин.

Министар је рекао да ово не би успело да смо чекали ЕУ.

Одговор 2021.

Вулин је навео да је циљ био да се покаже какав је јединствен одговор војске и полиције.

Показали смо да и припадници МУП-а могу да пруже подршку и рату као и у миру, рекао је министар полиције.

- Добро је за Србе где год да живе да виде да држава јача. Нема моћне државе које не може да заштити своје људе, а то се ради оружјем. Каже се ко не храни своју војску, храниће туђу - рекоа је Вулин.

Шешељ каже да Србија никоме не прети, већ показује да је спремна за одбрану. Он је рекао да се не тре

- Верице, песму "Кад Банатом Козаци пројашу", да ли то пева Милица Досковић? Ево их крећу преко Украјине, ту су близу - у свом стилу је рекао Шешељ.

Грчка и Косово и Метохија

Шешељ је рекао да је Србија увек била уз Грчку и додао да ћемо ми памтити ко је признао независност такозваног Косова.

- Грчка јесте под великим притиском, али трпи - рекао је Вулин.

Министар Вулин је је подсетио да су 2012. године Србији на сто постављали папире које не треба да потпишу, него да испуне.

- Приштинске институције сада беже од преговора јер их то удаљава од независности - рекао је Вулин.

Црна Гора банкрот?

Министар Вулин каже да није проблем Кина, него онај ко је потписивао тај уговор.

- Мени није драго што је Црна Гора у таквом проблему, стање треба да мирно и стабилно, тамо живи велики број Срба - рекао је Вулин.

Шешељ је рекао да Црна Гора може запленом имовине Мила Ђукановића и Брана Мићуновића да врати дуг Кинезима.

Шешељ сматра да је Црна Гора прошла како је заслужила.

- Црна Гора је нама непријатељска држава, Срби који тамо живе су потлачени, међу првима су признали независност Косова, учествују у окупацији КиМ, тврде да је у Сребреници био геноцид, увела је санкције Русији - додао је Шешељ.

Министар Кисић Тепавчевић је рекла да Србији не треба никаква нестабилност у региону, посебно имајући у виду да тамо 30 одсто становништва чине Срби.

- Очигледно је у Црној Гори на наплату дошао дуг из неког претходног периода - рекла је Кисић Тепавчевић и навела да је Србија ту за Црну Гору, али да свака држава враћа своје дугове.

Влада спремна потписивање темељног уговора са СПЦ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА