Најновије

ДА ЛИ СУ ИСКАНДЕРИ КОРИШЋЕНИ У КАРАБАХУ? Русија одговорила Азербејџану

Баку је добио одговор из Москве на писмо о употреби руских оперативно-тактичких ракетних система Искандер током сукоба у Нагорно-Карабаху. То је у уторак, 20. априла, објавио председник Азербејџана Илхам Алијев, преносе РИА Новости.

Искандер (Фото: РИА Новости)

Према речима Алијева, Министарство одбране Русије је, као одговор на азербејџански апел, изјавило да није забележило лансирање Искандера у Карабаху.

Раније у априлу, Алијев је рекао да је Министарство одбране Азербејџана послало службено писмо руском војном министарству са фотографијама и доказима о употреби Искандера, али да још није добило одговор. Истовремено је рекао да је са руским лидером Владимиром Путином разговарао о откривању ракетног отпада.

Азербејџанска агенција за уклањање мина (ANAMA) известила је 2. априла да је пронашла фрагменте ракета Искандер на територији Нагорно-Карабаха. Забележено је да су фрагменти пронађени у граду Шуша 15. марта приликом чишћења територија од мина. Касније су азербејџанске власти објавиле фотографију откривених олупина, која је, посебно, показала репне делове пројектила и фрагменте са ознакама.

Истовремено, Министарство одбране Русије изјавило је да током војног сукоба у Нагорно-Карабаху Искандери нису коришћени, а целокупна залиха муниције ракета налази се у војним складиштима Јерменије.

Шта за то време руска војска ради у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА